Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Τα τέρατα της ερήμου (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Με απορία κοιτούσαν οι καμήλες τα θηριώδη οχήματα ης Mercedes σε κάποια έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η γερμανική εταιρία με την καμπάνια αυτή είναι ξεκάθαρο. Το διάσημο αστέρι της Mercedes δεν κυκλοφορεί μόνο καλογυαλισμένο στην άσφαλτο, αλλά μπορεί και να λερωθεί άφοβα στη σκόνη της έρημου, να σκαρφαλώσει σε αμμόλοφους και να αναρριχηθεί με χαρακτηριστική άνεση πάνω σε βράχους. Με δυο λέξεις να φέρει την πρόσφυση στα όρια και να τα ξεπεράσει.

Απολαύστε λοιπόν στο video που ακολουθεί το G-Wagon 4x4 να μη «μασάει» πουθενά, το G-Wagon 6x6 σε ρόλο ορειβάτη, το Atego 4x4 να «αρνείται» να βουλιάξει στην άμμο, το Actros 4x4 να αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεφορτώσει το φορτίο του σε όλα τα εδάφη, το Zetros 6x6 Tractor να μας δείχνει ότι μπορεί να μεταφέρει όλα τα μοντέλα της Mercedes που μόλις προαναφέραμε, ενώ το «απλό» Zetros 6x6 σηκώνει πίσω του πυκνά σύννεφα σκόνης.

Το βαρύ πυροβολικό ωστόσο είναι το Actros 8x8 Tractor που μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμα του και στη συνέχεια να φορτώσει όλα τα συντρίμμια…

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η Γαλλία επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1 και το έκανε με έναν αγώνα ο οποίος χάρη στην επεισοδιακή εκκίνηση μας κράτησε το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια και μας προσέφερε πάρα πολλές προσπεράσεις.

Ράλι Ιπρ

Τον αγώνα της πατρίδας τους τίμησαν οι Νεβίλ-Γκιλσούλ και οδηγώντας το Hyundai i20 R5 στα χρώματα της Βελγικής αντιπροσωπείας κέρδισαν το ράλι Ιπρ. Το εργοστασιακό πλήρωμα της Hyundai Motorsport «έγραψαν» τους ταχύτερους χρόνους στις 15 από τις 23 Ειδικές Διαδρομές .

Pirelli P Zero Velo

Στο πλαίσιο του Γαλλικού Γκραν Πρι, η Pirelli παρουσίασε το καινούργιο ελαστικό για το αγωνιστικό ποδήλατο, το P Zero Velo. Ένα ελαστικό που για την εξέλιξή του συμπληρώθηκε ένας κύκλος δύο χρόνων. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η πίστα του Λε Καστελέ, εκεί όπου διεξάγεται το Γαλλικό Γκραν Πρι στις 24 Ιουνίου,  είναι από τις πιο τεχνικές, καθώς συνδυάζει υψηλές ταχύτητες με διαρκή εναλλαγή στροφών. 

Η τελική ταχύτητα στην πίστα των 5.861 χλμ. με τις 15 στροφές θα ξεπεράσει τα 330 χλμ. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Αν και διαξάγεται πρώτη φορά το Γαλλικό Γκραν Πρι με αυτών των κανονισμών μονοθέσια της Formula 1, εντούτοις από τις δοκιμές προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Rotax MAX Challenge

Στη Θεσσαλονίκη και στη πίστα «Drive Park» συνεχίστηκε ο 2ος γύρος του θεσμού Rotax MAX Challenge  Το εγχείρημα της Rotax Hellas να «ανεβάσει» αγώνα του επάθλου της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από 10 χρόνια, έστησε στο grid 34 συμμετοχές. 

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά από 10 χρόνια απουσίας του γαλλικού Γκραν Πρι από το καλεντάρι της Formula 1 και 28 χρόνια από τον τελευταίο αγώνα που έγινε στην πίστα Paul Ricard ολοκληρώθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες για τον αγώνα του 2018.

Skoda

Ο καταμερισμός σημαντικών αρμοδιοτήτων στον Όμιλο Volkswagen επεκτείνεται και στη Skoda.

Γκραν Πρι Γαλλίας - FP3

Η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Paul Ricard όπου γίνεται το Γκραν Πρι Γαλλίας μας επιφύλασσε μια αρνητική έκπληξη καθώς η βροχή περιόρισε κατά πολύ τους γύρους των οδηγών.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Παραδοσιακά οι οδηγοί μετά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής έχουν μια συνάντηση με τους τεχνικούς της FIA στην οποία εκφράζουν τα θέματα που κατά καιρούς τους απασχολούν.