Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

του Γιώργου Ψαρρά

Την επίσημη έναρξη παραγωγής της νέας AMG GT 4 Coupe ανακοίνωσε με υπερηφάνεια η Mercedes.

Η κατασκευή της νέας AMG GT 4 Coupe πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας, ενώ το λανσάρισμα της στις αγορές θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι η νέα AMG GT 4 Coupe επωφελείται από την παραγωγή της στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς οι εργαζόμενοι διαθέτουν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία. Μάλιστα η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Σιντελφίγκεν, χάρη στην εταιρική συμφωνία ονόματι “Future Vision 2020+”, διασφαλίζεται σε ένα βαθμό και από τη συναρμολόγηση εκεί της νέας AMG GT 4 Coupe.

Η παραγωγή της στο Σιντελφίγκεν αποφασίστηκε στο συμβούλιο των εργαζομένων το 2014 ως μέρος του μετασχηματισμού του εργοστασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2020 η Mercedes σκοπεύει να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στο Σιντελφίγκεν, ενώ 600 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν επιπλέον στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης του εργοστασίου. Επομένως η συνολική επένδυση θα αγγίζει το ποσό των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα από τη νέα AMG GT 4 Coupe στο Σιντελφίγκεν, όπου απασχολούνται 25.000 εργαζόμενοι, παράγεται επίσης η S-Class, η Ε-Class, η  CLS, οι υπερπολυτελείς Mercedes-Maybach και η οικογένεια των μοντέλων AMG GT, ενώ στο μέλλον θα κατασκευάζονται εκεί και ηλεκτροκίνητα μοντέλα της νέας μάρκας EQ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.