Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

του Γιώργου Ψαρρά

Την επίσημη έναρξη παραγωγής της νέας AMG GT 4 Coupe ανακοίνωσε με υπερηφάνεια η Mercedes.

Η κατασκευή της νέας AMG GT 4 Coupe πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας, ενώ το λανσάρισμα της στις αγορές θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι η νέα AMG GT 4 Coupe επωφελείται από την παραγωγή της στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς οι εργαζόμενοι διαθέτουν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία. Μάλιστα η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Σιντελφίγκεν, χάρη στην εταιρική συμφωνία ονόματι “Future Vision 2020+”, διασφαλίζεται σε ένα βαθμό και από τη συναρμολόγηση εκεί της νέας AMG GT 4 Coupe.

Η παραγωγή της στο Σιντελφίγκεν αποφασίστηκε στο συμβούλιο των εργαζομένων το 2014 ως μέρος του μετασχηματισμού του εργοστασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2020 η Mercedes σκοπεύει να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στο Σιντελφίγκεν, ενώ 600 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν επιπλέον στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης του εργοστασίου. Επομένως η συνολική επένδυση θα αγγίζει το ποσό των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα από τη νέα AMG GT 4 Coupe στο Σιντελφίγκεν, όπου απασχολούνται 25.000 εργαζόμενοι, παράγεται επίσης η S-Class, η Ε-Class, η  CLS, οι υπερπολυτελείς Mercedes-Maybach και η οικογένεια των μοντέλων AMG GT, ενώ στο μέλλον θα κατασκευάζονται εκεί και ηλεκτροκίνητα μοντέλα της νέας μάρκας EQ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.