Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

του Γιώργου Ψαρρά

Την επίσημη έναρξη παραγωγής της νέας AMG GT 4 Coupe ανακοίνωσε με υπερηφάνεια η Mercedes.

Η κατασκευή της νέας AMG GT 4 Coupe πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας, ενώ το λανσάρισμα της στις αγορές θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι η νέα AMG GT 4 Coupe επωφελείται από την παραγωγή της στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς οι εργαζόμενοι διαθέτουν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία. Μάλιστα η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Σιντελφίγκεν, χάρη στην εταιρική συμφωνία ονόματι “Future Vision 2020+”, διασφαλίζεται σε ένα βαθμό και από τη συναρμολόγηση εκεί της νέας AMG GT 4 Coupe.

Η παραγωγή της στο Σιντελφίγκεν αποφασίστηκε στο συμβούλιο των εργαζομένων το 2014 ως μέρος του μετασχηματισμού του εργοστασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2020 η Mercedes σκοπεύει να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στο Σιντελφίγκεν, ενώ 600 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν επιπλέον στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης του εργοστασίου. Επομένως η συνολική επένδυση θα αγγίζει το ποσό των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα από τη νέα AMG GT 4 Coupe στο Σιντελφίγκεν, όπου απασχολούνται 25.000 εργαζόμενοι, παράγεται επίσης η S-Class, η Ε-Class, η  CLS, οι υπερπολυτελείς Mercedes-Maybach και η οικογένεια των μοντέλων AMG GT, ενώ στο μέλλον θα κατασκευάζονται εκεί και ηλεκτροκίνητα μοντέλα της νέας μάρκας EQ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.