Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Ενέργειες για να γίνουν πιο καθαρά τα παλιά diesel

του Σωτήριου Χάλλα

Ορισμένες γερμανικές πόλεις έχουν αρχίσει να επιβάλουν περιορισμούς στην κίνηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, κάτι που οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας δεν επιθυμούν να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι εταιρείες θέλουν να αποτρέψουν αυτό το σενάριο καθώς αν οι περιορισμοί επεκταθούν, θα δημιουργηθεί κλίμα ανησυχίας τόσο σε όσους σκέφτονται να αγοράσουν κάποιο diesel αυτοκίνητο, όσο και σε όσους έχουν αγοράσει ένα τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mercedes αποφάσισε να επιχορηγήσει μέχρι και με 3.000 ευρώ όσους θέλουν να αναβαθμίσουν το σύστημα εξαγωγής του αυτοκινήτου τους, σε περίπτωση που τους ανήκει κάποια πετρελαιοκίνητη έκδοση παλαιότερης τεχνολογίας. Η γερμανική μάρκα το κάνει αυτό ώστε οι αρχές των πόλεων να εξασφαλίσουν χαμηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων, χωρίς να χρειαστεί να “διώξουν” τα diesel από τους δρόμους τους.

Φυσικά αυτή η επιδότηση δεν προσφέρεται στο σύνολο της χώρας αλλά μόνο σε ιδιοκτήτες που μένουν σε κάποια από τις περιοχές που έχουν εφαρμοστεί οι περιορισμοί.]

Τα μοντέλα τα οποία υπάγονται στο πρόγραμμα είναι προδιαγραφών Euro 5 και πρόκειται για τα Ε220 και Ε250, μεταξύ άλλων.

Το νέο φίλτρο που θα τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα δεν είναι ίδιο με το αρχικής τοποθέτησης αλλά πρόκειται για μια πιο αποδοτική λύση. Το φίλτρο έχει αναπτυχθεί από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με την ονομασία Dr Pley SCR Technology, η οποία έχει την έδρα της στα βόρεια της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αν και το όνομά του συνήθως δε φιγουράρει σε θέματα και ειδήσεις γύρω από το χώρο του αυτοκινήτου, ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, δεν είναι αδιάφορος προς ακριβές και εξωτικές δημιουργίες, με το τελευταίο του απόκτημα να είναι μία Porsche Taycan

Ένας βελτιωτικός οίκος της Αυστραλίας με την ονομασία Tickford, ισχυρίζεται ότι μπορεί να αυξήσει την ισχύ του Ford Ranger Raptor σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να αποδίδει 730 ίππους και 828 Nm ροπής.

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι στο μουσείο της Opel στο Ρούσελχάιμ, εκεί που γεννιέται κάθε Opel σε κοντινή απόσταση από τη Φρανκφούρτη, με ιστορία 120 και πλέον χρόνων θα έβλεπες και μοντέλα της Peugeot και Citroen.

Φυσικά και όχι.

Ένας από τους πλέον ιστορικούς αγώνες στην Τσεχία, είναι το ράλι Μπαρούμ, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda Eυρώπης, Γιασουχίρο Αογιάμα παρέλαβε το βραβείο “TechnoΒest” του θεσμού AutoBest για τον κινητήρα Skyactiv-X, σύμφωνα με την ψήφο των 31 δημοσιογράφων, από 31 χώρες της Ευρώπης.

Στο κέντρο του στόχου που έχει θέσει πέτυχε το Citroen Ami One Concept, καθώς κατάφερε να αποσπάσει ένα βραβείο που αναδεικνύει απόλυτα τη φιλοσοφία του.

Εκκολαπτήριο νέων τεχνολογιών αποτελεί για τη Seat το Τελ Αβίβ του Ισραήλ, καθώς εκεί δραστηριοποιούνται 6.800 νεοφυείς εταιρείες (startups), εκ των οποίων 800 ασχολούνται με την αυτοκινητοβιομηχανία.  

Το Peugeot Drive Festival στέφθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά και έτσι, η ελληνική αντιπροσωπεία αποφάσισε να παρατείνει την ενέργεια, με επιπλέον επιλεγμένα μεταχειρισμένα, ώστε να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που έχει δημιουργηθεί! 

Ένα πλήρωμα από το Βέλγιο (Νεβίλ-Γκιλσούλ) και ένα από την Αγγλία (Έβανς-Μάρτιν) μετά το ράλι Σουηδίας μοιράζονται την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα με 42 βαθμούς.

Την Άνοιξη ξεκινούν οι παραδόσεις του νέου Defender από τη Land Rover και μαζί θα ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια, στην οποία περιλαμβάνεται το βίντεο που ακολουθεί, με τα γυρίσματα να γίνονται στο πλαίσιο της συμμετοχής του μοντέλου στη νέα ταινία του James Bond με τίτλο “No Time To Die”.