Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Ενέργειες για να γίνουν πιο καθαρά τα παλιά diesel

του Σωτήριου Χάλλα

Ορισμένες γερμανικές πόλεις έχουν αρχίσει να επιβάλουν περιορισμούς στην κίνηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, κάτι που οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας δεν επιθυμούν να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι εταιρείες θέλουν να αποτρέψουν αυτό το σενάριο καθώς αν οι περιορισμοί επεκταθούν, θα δημιουργηθεί κλίμα ανησυχίας τόσο σε όσους σκέφτονται να αγοράσουν κάποιο diesel αυτοκίνητο, όσο και σε όσους έχουν αγοράσει ένα τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mercedes αποφάσισε να επιχορηγήσει μέχρι και με 3.000 ευρώ όσους θέλουν να αναβαθμίσουν το σύστημα εξαγωγής του αυτοκινήτου τους, σε περίπτωση που τους ανήκει κάποια πετρελαιοκίνητη έκδοση παλαιότερης τεχνολογίας. Η γερμανική μάρκα το κάνει αυτό ώστε οι αρχές των πόλεων να εξασφαλίσουν χαμηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων, χωρίς να χρειαστεί να “διώξουν” τα diesel από τους δρόμους τους.

Φυσικά αυτή η επιδότηση δεν προσφέρεται στο σύνολο της χώρας αλλά μόνο σε ιδιοκτήτες που μένουν σε κάποια από τις περιοχές που έχουν εφαρμοστεί οι περιορισμοί.]

Τα μοντέλα τα οποία υπάγονται στο πρόγραμμα είναι προδιαγραφών Euro 5 και πρόκειται για τα Ε220 και Ε250, μεταξύ άλλων.

Το νέο φίλτρο που θα τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα δεν είναι ίδιο με το αρχικής τοποθέτησης αλλά πρόκειται για μια πιο αποδοτική λύση. Το φίλτρο έχει αναπτυχθεί από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με την ονομασία Dr Pley SCR Technology, η οποία έχει την έδρα της στα βόρεια της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.