Είστε εδώ

Auto News

Mercedes-Benz: Θα δημιουργήσει μοντέλο μικρότερο της A-Class;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes διαθέτει μία ευρεία γκάμα που ξεκινάει από τα μικρομεσαία με την A-Class και φτάνει μέχρι υπερπολυτελείς δημιουργίες με την S-Class όμως είναι πιθανό να την επεκτείνει και στην κατηγορία των μικρών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού οι Γερμανοί εξετάζουν τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου με την ονομασία A-City το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την A-Class και θα αποτελέσει το πιο φτηνό μοντέλο της μάρκας.

Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί μία πιο μικρή εκδοχή της πλατφόρμας στην οποία “πατάει” και η A-Class και θα προσφέρεται στην αρχή με τρεις θύρες ενώ αργότερα ίσως δούμε και μια πεντάθυρη εκδοχή.

Αν τελικά η νέα πρόταση πάρει το πράσινο φως το ντεμπούτο της αναμένεται να γίνει το 2022 ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια να δούμε και μία crossover έκδοση η οποία θα ονομάζεται A-Adventure και θα τοποθετείται κάτω από την GLA.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανάλογα δημοσιεύματα αφού παλαιότερα υπήρξαν αναφορές που ήθελαν την Daimler να καταργεί τη Smart ώστε να την αντικαταστήσει με μοντέλα που θα φέρουν το αστέρι.

Αν προχωρήσει μία τέτοια κίνηση θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Στην εικόνα βλέπουμε την A-Class που είναι το εισαγωγικό μοντέλο της μάρκας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.