Είστε εδώ

Auto News

Mercedes-Benz Citaro: Και ηλεκτρική έκδοση για το δημοφιλές λεωφορείο;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes-Benz εξελίσσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο θα βασίζεται στο ιδιαίτερα επιτυχημένο Citaro.

“Το αστικό λεωφορείο που ετοιμάζουμε έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και είναι σχεδόν αθόρυβο εντός πόλης. Το πρωτότυπο που ετοιμάζουμε ενσωματώνει κάποιες πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα του επιτρέψουν να κάνει νέο ρεκόρ αυτονομίας”, δήλωσε ο Hartmut Schick, επικεφαλής του τμήματος λεωφορείων της Daimler.

Η Mercedes-Benz πρόσφατα γιόρτασε την κατασκευή του Citaro με αριθμό παραγωγής 50.000 αλλά η εξέλιξη του μοντέλου συνεχίζεται. Έτσι, μετά τις υβριδικές εκδόσεις του δημοφιλούς λεωφορείου που χρησιμοποιούν είτε κινητήρα βενζίνης είτε πετρελαίου, το επόμενο βήμα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Citaro.

Η ενέργεια για την κίνησή του θα προέρχεται από μπαταρίες λιθίου. Ο αρθρωτός σχεδιασμός των συστοιχιών μπαταριών θα επιτρέπει την παραγγελία του λεωφορείου σύμφωνα με την αυτονομία που επιθυμεί ο πελάτης.

Αυτή τη στιγμή πρωτότυπα του ηλεκτρικού Citaro βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών στον Αρκτικό κύκλο και στην ισπανική Σιέρα Νεβάδα. Μάλιστα, τα τεστ είναι τόσο επιτυχημένα που η εταιρεία ψάχνει ήδη να κλείσει συμβόλαια παραγγελιών.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Citaro θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2018 στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων του Ανόβερο.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.