Είστε εδώ

Auto News

Mercedes - AMG: Δυνατός ηλεκτροκινητήρας για τα plug-in υβριδικά

του Σωτήριου Χάλλα

Όλες οι εταιρείες σταδιακά κινούνται προς τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά κινητήρια σύνολα, κάτι που ισχύει και για την Mercedes – AMG η οποία ανακοίνωσε ότι σταδιακά το σύνολο της γκάμας της θα προσφέρεται και με plug-in υβριδικά συστήματα.

Αυτή τη στιγμή ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ήπια υβριδικά συστήματα όπως οι CLS 53, E 53 και GLE 53. Σε αυτά χρησιμοποιείται ηλεκτρικό σύστημα που λειτουργεί στα 48 Volts και ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 22 ίππους και 249 Nm ροπής. Ωστόσο, οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας αναφέρουν ότι πρόκειται για ενδιάμεση λύση η οποία δεν είναι στα μελλοντικά τους σχέδια, αφού τα οφέλη στη μείωση των ρύπων είναι πολύ μικρά.

Αντ’ αυτού το μέλλον της Mercedes – AMG περιλαμβάνει plug-in υβριδικά συστήματα τα οποία εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Από τη μία μειώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εκπομπές ρύπων και από την άλλη προσφέρουν αυξημένη ισχύ. Παράλληλα, επειδή οι μπαταρίες σε αυτά τα συστήματα είναι αρκετά μεγάλες, προσφέρουν και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για κάποια χιλιόμετρα.

Αυτή τη στιγμή η Mercedes – AMG προσφέρει plug-in υβριδικούς κινητήρες σε διάφορα μοντέλα όπως οι C-Class, E-Class και S-Class. Ο ηλεκτροκινητήρας που χρησιμοποιείται αποδίδει 121 ίππους και 440 Nm ροπής ενώ η μπαταρία επαρκεί για 50 χλμ.

Τα μελλοντικά συστήματα των Γερμανών θα έχουν κάπως διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με το μοντέλο. Έτσι, σε ένα SUV η μπαταρία θα επαρκεί για 100 χλμ. ενώ σε ένα μοντέλο με τα σήματα της AMG, η ηλεκτρική αυτονομία θα περιορίζεται στα 60-70 χλμ. ώστε να δοθεί έμφαση στην αύξηση των επιδόσεων.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .