Είστε εδώ

Auto News

Mercedes - AMG: Δυνατός ηλεκτροκινητήρας για τα plug-in υβριδικά

του Σωτήριου Χάλλα

Όλες οι εταιρείες σταδιακά κινούνται προς τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά κινητήρια σύνολα, κάτι που ισχύει και για την Mercedes – AMG η οποία ανακοίνωσε ότι σταδιακά το σύνολο της γκάμας της θα προσφέρεται και με plug-in υβριδικά συστήματα.

Αυτή τη στιγμή ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ήπια υβριδικά συστήματα όπως οι CLS 53, E 53 και GLE 53. Σε αυτά χρησιμοποιείται ηλεκτρικό σύστημα που λειτουργεί στα 48 Volts και ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 22 ίππους και 249 Nm ροπής. Ωστόσο, οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας αναφέρουν ότι πρόκειται για ενδιάμεση λύση η οποία δεν είναι στα μελλοντικά τους σχέδια, αφού τα οφέλη στη μείωση των ρύπων είναι πολύ μικρά.

Αντ’ αυτού το μέλλον της Mercedes – AMG περιλαμβάνει plug-in υβριδικά συστήματα τα οποία εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Από τη μία μειώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εκπομπές ρύπων και από την άλλη προσφέρουν αυξημένη ισχύ. Παράλληλα, επειδή οι μπαταρίες σε αυτά τα συστήματα είναι αρκετά μεγάλες, προσφέρουν και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για κάποια χιλιόμετρα.

Αυτή τη στιγμή η Mercedes – AMG προσφέρει plug-in υβριδικούς κινητήρες σε διάφορα μοντέλα όπως οι C-Class, E-Class και S-Class. Ο ηλεκτροκινητήρας που χρησιμοποιείται αποδίδει 121 ίππους και 440 Nm ροπής ενώ η μπαταρία επαρκεί για 50 χλμ.

Τα μελλοντικά συστήματα των Γερμανών θα έχουν κάπως διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με το μοντέλο. Έτσι, σε ένα SUV η μπαταρία θα επαρκεί για 100 χλμ. ενώ σε ένα μοντέλο με τα σήματα της AMG, η ηλεκτρική αυτονομία θα περιορίζεται στα 60-70 χλμ. ώστε να δοθεί έμφαση στην αύξηση των επιδόσεων.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.