Είστε εδώ

Auto News

Mercedes-AMG A35 vs BMW M135i xDrive: Η κόντρα των 0.14 δευτερολέπτων (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η AMG και το τμήμα Μ είναι τα χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν υψηλές επιδόσεις για τις Mercedes και BMW, αντίστοιχα, με τις Mercedes-AMG A35 και BMW M135i xDrive να είναι τα πιο προσιτά μοντέλα που μπορούν να βάλουν τον αγοραστή στον μαγικό κόσμο της κάθε εταιρείας.

Μάλιστα τα δύο μοντέλα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά όπως η υπερτροφοδότηση, ο κυβισμός που είναι στα 2.0 λίτρα, η ιπποδύναμη που φτάνει τους 306 ίππους, η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα, το αυτόματο κιβώτιο και η τετρακίνηση, ενώ και η ροπή είναι παραπλήσια με 400 Nm για το μοντέλο της Mercedes και 450 Nm για εκείνο της BMW.

Βλέποντας τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά η πρόταση των Βαυαρών φαίνεται να έχει προβάδισμα, ειδικά αν βάλουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι διαθέτει 8 σχέσεις σε αντίθεση με τις 7 της Α35, ωστόσο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κατασκευαστών, η Mercedes χρειάζεται 4.7 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η M135i απαιτεί 4.8 δευτερόλεπτα.

Άραγε τα 50 Nm επιπλέον ροπής και η μία παραπάνω σχέση στο κιβώτιο είναι αρκετά για να κάνουν ταχύτερη την πιο γρήγορη έκδοση της Σειράς 1 ή θα επιβεβαιωθούν τα επίσημα στοιχεία.

Ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα είναι να μπουν σε κόντρα τα δύο αυτοκίνητα ώστε να δούμε ποιο θα καλύψει πιο γρήγορα την απόσταση των 400 μέτρων και αυτό ακριβώς γίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε το για να ανακαλύψετε ποιος είναι ο νικητής. Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι ότι η διαφορά ανάμεσά τους ήταν μόλις 0.14 δευτερόλεπτα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.