Είστε εδώ

Auto News

Mercedes-AMG A35 vs BMW M135i xDrive: Η κόντρα των 0.14 δευτερολέπτων (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η AMG και το τμήμα Μ είναι τα χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν υψηλές επιδόσεις για τις Mercedes και BMW, αντίστοιχα, με τις Mercedes-AMG A35 και BMW M135i xDrive να είναι τα πιο προσιτά μοντέλα που μπορούν να βάλουν τον αγοραστή στον μαγικό κόσμο της κάθε εταιρείας.

Μάλιστα τα δύο μοντέλα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά όπως η υπερτροφοδότηση, ο κυβισμός που είναι στα 2.0 λίτρα, η ιπποδύναμη που φτάνει τους 306 ίππους, η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα, το αυτόματο κιβώτιο και η τετρακίνηση, ενώ και η ροπή είναι παραπλήσια με 400 Nm για το μοντέλο της Mercedes και 450 Nm για εκείνο της BMW.

Βλέποντας τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά η πρόταση των Βαυαρών φαίνεται να έχει προβάδισμα, ειδικά αν βάλουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι διαθέτει 8 σχέσεις σε αντίθεση με τις 7 της Α35, ωστόσο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κατασκευαστών, η Mercedes χρειάζεται 4.7 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η M135i απαιτεί 4.8 δευτερόλεπτα.

Άραγε τα 50 Nm επιπλέον ροπής και η μία παραπάνω σχέση στο κιβώτιο είναι αρκετά για να κάνουν ταχύτερη την πιο γρήγορη έκδοση της Σειράς 1 ή θα επιβεβαιωθούν τα επίσημα στοιχεία.

Ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα είναι να μπουν σε κόντρα τα δύο αυτοκίνητα ώστε να δούμε ποιο θα καλύψει πιο γρήγορα την απόσταση των 400 μέτρων και αυτό ακριβώς γίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε το για να ανακαλύψετε ποιος είναι ο νικητής. Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι ότι η διαφορά ανάμεσά τους ήταν μόλις 0.14 δευτερόλεπτα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.