Είστε εδώ

Auto News

Μέιν, Η.Π.Α.: Αδιαφορεί για το ασθενοφόρο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μία από τις πρώτες και πιο σημαντικές γνώσεις που παίρνει οποιοσδήποτε αποκτά δίπλωμα οδήγησης, είναι ότι οχήματα υπηρεσιών βοήθειας όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά, κ.λπ. έχουν απόλυτη προτεραιότητα όταν σπεύδουν σε κάποια έκτακτη κατάσταση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου που βλέπουμε στο βίντεο αδιαφορεί πλήρως. Το βίντεο έχει τραβηχτεί από το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου, το οποίο έχει ενεργοποιήσει τη σειρήνα ώστε να ειδοποιεί τους οδηγούς ότι πρόκειται για κατάσταση ανάγκης. Σε αυτό παρατηρούμε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δε δείχνει καμία διάθεση να κάνει στην άκρη για να αφήσει το ασθενοφόρο να περάσει, αλλά ούτε και να επιταχύνει για να μην αποτελεί εμπόδιο.

Σύμφωνα με τον οδηγό του ασθενοφόρου παρόμοια περιστατικά δεν είναι σπάνια, όμως στην προκειμένη περίπτωση το “μπλοκάρισμα” συνεχίστηκε για αρκετά χιλιόμετρα. Για αυτό το λόγο οι οδηγοί των οχημάτων υπηρεσιών που παρέχουν βοήθεια, έχουν εντολή να καταγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας του παραβάτη και να τον δίνουν στην αστυνομία. Το πρόστιμο για τη συγκεκριμένη παράβαση σε ό,τι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες φτάνει τα 250 δολάρια.

Σχετικά άρθρα

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η Mazda να επέστρεψε με επιτυχία πριν από ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά, έπειτα από πολυετή απουσία.

Ωστόσο η παρουσίαση στο αυτοκινητιστικό στερέωμα αριθμεί πλέον έναν αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1920. Για το λόγο αυτό το 2020 είναι εορταστικό έτος για την ιαπωνική εταιρεία.

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.