Είστε εδώ

Auto News

Mazda: Έρευνα για κινητήρες και αυτόνομη οδήγηση

του Γιώργου Ψαρρά

Οι ηλεκτροκινητήρες χτυπούν όλο και πιο δυνατά την πόρτα των εταιριών, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα της Mazda το κοινό δεν είναι ακόμα έτοιμο για κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Mazda και την Ipsos MORI σε 11.008 ερωτηθέντες που προέρχονταν από έντεκα σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές.

Το 58% δήλωσε ότι πιστεύει πως οι βενζινοκινητήρες και οι πετρελαιοκινητήρες επιδέχονται περαιτέρω βελτιώσεων και νέες καινοτομίες που θα τους κάνουν αποδοτικότερους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το σχετικό ποσοστό στη Σουηδία ήταν 65% στην Πολώνια και πάνω από 60% σε Γερμανία, Ισπανία και Σουηδία. Παράλληλα το 31% ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται οι πετρελαιοκινητήρες και το 33% ότι ανάμεσα σε ένα βενζινοκίνητο και ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την ίδια τιμή θα προτιμούσαν το ηλεκτροκίνητο.

Σχετικά τώρα με την επερχόμενη αυτόνομη οδήγηση μόνο το 33% βλέπει με καλό μάτι την έλευση της, ενώ το 69% ελπίζει ότι θα συνεχίσει να έχει την επιλογή να οδηγεί και στο μέλλον.

Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι ότι κλονίζεται η εκφραζόμενη πεποίθηση πολλών οργανισμών ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δε θα έχουν θέση κάτω από το καπό των μελλοντικών μοντέλων.

Η Mazda στο αίτημα του κοινού για τη συνέχιση των κινητήρων εσωτερικής καύσης απαντά με το νέο SKYACTIV-X, ο οποίος είναι ο πρώτος βενζινοκινητήρας που χρησιμοποιεί ανάφλεξη συμπίεσης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.