Είστε εδώ

Auto News

Mazda: Αυξημένη ισχύς για το ανανεωμένο MX-5

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mazda θα παρουσιάσει στις 26 Ιουλίου την ανανεωμένη έκδοση του επιτυχημένου roadster, του ΜΧ-5, με τις αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στην παρουσίαση νέων κινητήριων συνόλων.

Αρχικά, ο κινητήρας των 2.0 λίτρων, SKYACTIV-G, έχει υποστεί αλλαγές και εξοπλίζεται με νέα εισαγωγή αέρα, νέα κυλινδροκεφαλή, επανασχεδιασμένα πιστόνια και νέες μπιέλες με την ιαπωνική εταιρεία να αναφέρει ότι αυτές οι αλλαγές έγιναν προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί και το βάρος του κινητήριου συνόλου.

Αν και η εταιρεία δεν αναφέρει κάτι για το πόσο μειώθηκε το βάρος, ωστόσο αναφέρει ότι η ισχύς ανέβηκε από τους 157 στους 184 ίππους και η ροπή από τα 200 Nm στα 205 Nm. Ταυτόχρονα, ανέβηκε και το όριο περιστροφής του κινητήρα από τις 6.800 σ.α.λ. στις 7.500 σ.α.λ.

Βελτιώσεις έχουν υπάρξει και στον SKYACTIV-G των 1.5 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 132 ίππους και 152 Nm ροπής.

Εκτός από τους κινητήρες οι αλλαγές αφορούν και την τοποθέτηση νέου τηλεσκοπικού τιμονιού και νέας οθόνης TFT ενώ στον αισθητικό τομέα οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το νέο τους MX-5 με μαλακή οροφή καφέ χρώματος, ανοιχτόχρωμο δερμάτινο εσωτερικό και ζάντες 16 ιντσών με μαύρες λεπτομέρειες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.