Είστε εδώ

Auto News

Liberty Walk: Έκανε το Jimny αδερφάκι της G-Class

του Σωτήριου Χάλλα

Από όταν παρουσιάστηκε το νέο Suzuki Jimny είναι πολλοί οι βελτιωτές που έχουν ασχοληθεί με τη δημιουργία ειδικών εκδόσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η Liberty Walk, εταιρεία γνωστή για τις επεμβάσεις της σε μοντέλα της Lamborghini.

Έτσι κι αλλιώς το ιαπωνικό μικρό SUV έχει κάποια κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το γερμανικό μοντέλο όμως μετά την παρέμβαση του βελτιωτικού οίκου το ένα δείχνει σα να είναι το μικρό αδερφάκι του άλλου.

Η ιαπωνική εταιρεία εκτός από το[SC1]  Jimny έχει δημιουργήσει ένα πακέτο και για την G-Class. Μάλιστα, με αυτό το πακέτο τα δύο μοντέλα μοιάζουν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους. Προκειμένου να κάνει πιο απτή την ομοιότητα του Jimny με την G-Class μετά την τοποθέτηση των πακέτων που δημιούργησε για αυτά η Liberty Walk τα έβαλε το ένα δίπλα στο άλλο και τα φωτογράφισε.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες οι ομοιότητες στο εμπρός μέρος είναι η χρήση κυκλικών φωτιστικών σωμάτων, οι τετράγωνοι αεραγωγοί καθώς και το σχήμα των προφυλακτήρων. Στα πλαϊνά τα κοινά σημεία εντοπίζονται στα μεγάλα μαύρα φτερά πάνω από τους τροχούς, στις μαύρες ζάντες και στη μεταλλική κατασκευή που είναι τοποθετημένη στην οροφή και φέρει επιπλέον φώτα. Τέλος, κοιτώντας τα από πίσω το μάτι στέκεται στα καλύμματα από τις ρεζέρβες, στα φωτιστικά σώματα και στο τελείωμα της οροφής που μοιάζει σαν ένα είδος αεροτομής.

Η ομοιότητα είναι τόσο μεγάλη που αν δει τις φωτογραφίες κάποιος που δεν έχει πολύ πλούσιες γνώσεις από αυτοκίνητα θα μπορούσε να μπερδευτεί.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.