Είστε εδώ

Auto News

Lexus: Τι γνώμη έχουν για αυτήν οι καταναλωτές;

του Γιώργου Ψαρρά

Ένα από τα συστατικά επιτυχίας της Toyota είναι ότι έχει συνδέσει το όνομά της με την αξιοπιστία, κάτι που ισχύει και για τη θυγατρική Lexus.

Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά μέσα από τα επίσημα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του Euroconsumers, με τη Lexus να κατατάσσεται πρώτη σε αξιοπιστία στις premium αυτοκινητοβιομηχανίες από τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο Euroconsumers είναι μια ομάδα καταναλωτών που εργάζεται για την προώθηση της ενημέρωσης των καταναλωτών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε 5 χώρες, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία.

Στην τελευταία έρευνα συμμετείχαν πάνω από 43.000 καταναλωτές από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ αξιολογήθηκαν πάνω από 400 μοντέλα 37 διαφορετικών εταιρειών.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, αναφέροντας την ηλικία του αυτοκινήτου τους, τον αριθμό των χιλιομέτρων που έχουν διανύσει και τα προβλήματα που έχουν εμφανίσει. Έτσι προκύπτει ο βαθμός αξιοπιστίας για κάθε αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Lexus κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά, με τη βαθμολογία της σε αξιοπιστία να αγγίζει το 97%. Παράλληλα τα μοντέλα της NX 300h, IS 300h και CT 200h συμπεριλαμβάνονται στο Top10 των πιο αξιόπιστων μοντέλων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την υπεροχή των υβριδικών συστημάτων της Lexus.

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.