Είστε εδώ

Auto News

Lexus: Οι τεχνίτες της με εξειδίκευση 60.000 ωρών (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Γνωρίζετε ποιοι αποκαλούνται Takumi στην Ιαπωνία; Πρόκειται για εξειδικευμένους τεχνίτες διαφόρων κλάδων οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία και υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Στη Δύση θεωρείται κάποιος ειδικός στην εργασία του αφού αφιερώσει 10.000 ώρες στην εξέλιξη των δεξιοτεχνιών του. Ωστόσο στην Ιαπωνία είναι πολύ πιο δύσκολο να λάβεις τον τιμητικό τίτλο του Takumi, καθώς απαιτούνται 60.000 ώρες ενασχόλησης με το αντικείμενο, δηλαδή καθημερινή 8ωρη εργασία, 250 μέρες κάθε χρόνο για 30 χρόνια. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν είναι εύκολο να γίνεις Takumi στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η Lexus έχει στο δυναμικό της τεχνίτες που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους το «παράσημο» του Takumi, ενώ είναι αυτοί που ελέγχουν σε κάθε όχημα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια πριν εξέλθει από το εργοστάσιο. 

Στο παρακάτω video θα πάρετε μια γεύση από ένα ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου για τέσσερις Ιάπωνες Takumi που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη τελειοποίηση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων.

Ο λόγος για έναν σεφ βραβευμένο με δυο αστέρια Michelin, ενός τεχνίτη που γνωρίζει την παραδοσιακή μέθοδο κοπής ξύλων, ενός τεχνίτη από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και ενός ξυλουργού.

Παράλληλα στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να απαντήσει στο εξής ερώτημα. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η τεχνητή νοημοσύνη θα καταργήσει τους Takumi ή θα τους κάνει ακόμα πιο απαραίτητους;

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 οι μηχανές θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τις ανθρώπινες επιδόσεις σχεδόν σε κάθε τομέα.

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .