Είστε εδώ

Auto News

Lexus: Αποτελέσματα πωλήσεων για το 2018

του Γιώργου Ψαρρά

Στο χρονοντούλαπο της πρόσφατης ιστορίας ανήκει πλέον το 2018 και η Lexus κάνει τον απολογισμό της στο σημαντικό τομέα των πωλήσεων σε δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Η ιαπωνική premium εταιρεία λοιπόν κατάφερε για πέμπτη συνεχή χρονιά άνοδο στις πωλήσεις της. Συγκεκριμένα το 2018 κατέγραψε 76.188 πωλήσεις, δηλαδή κινήθηκε ανοδικά κατά 2% σε σύγκριση με το 2017.

Αρκετά μεγάλη ήταν η αύξηση στις πωλήσεις του LS, καθώς άγγιξε το 552% φτάνοντας τις 1.075 μονάδες, ενώ προς τα πάνω κινήθηκε και το LC με άνοδο 17% στις 689 μονάδες.

Πρώτο σε ζήτηση ήταν το NX με 29.508 πωλήσεις και άνοδο 6%, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η ανανεωμένη έκδοση του crossover παρουσιάστηκε στα τέλη του 2017. Ακολουθεί το μεγαλύτερο RX με 18.847 πωλήσεις που έκανε ντεμπούτο το 2015 και εντός του 2018 γνωρίσαμε την επταθέσια έκδοση RX L έκδοση του. Η ανανέωση που υπέστη την προηγούμενη χρονιά το hatchback CT φαίνεται ότι το ωφέλησε, αφού είδε τις πωλήσεις του να ανεβαίνουν 3% στις 9.131 μονάδες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2018 οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων στην Ευρώπη ανήλθαν στις 45.675 μονάδες, ενώ τα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας αντιπροσωπεύουν το 95% στις πωλήσεις της Lexus.

O στόχος που έχει θεσπίσει μέχρι το 2020 η Lexus είναι 100.000 πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο και είναι μάλλον επιτεύξιμος, καθώς εντός του 2019 θα λανσάρει το νέο κόμπακτ διαστάσεων SUV UX και το sedan ES.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.