Είστε εδώ

Auto News

Λας Βέγκας: Μάλλον μετάνιωσαν που κλότσησαν αυτό το Tesla (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Δύο άντρες στο parking ενός εμπορικού κέντρου θέλησαν να προκαλέσουν φθορές σε ένα Tesla Model 3 και αφού έριξαν κάποιες κλοτσιές στο ηλεκτρικό μοντέλο, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν.

Μέχρι στιγμής πρόκειται για ένα σχετικά συνηθισμένο περιστατικό, όπου ένας ή περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να προκαλέσουν φθορές σε κάποιο αυτοκίνητο, τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος και δε συλλαμβάνονται ποτέ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Model 3 διέθετε το σύστημα Sentry Mode και ο οδηγός το είχε ενεργοποιήσει πριν φύγει, κάνει τα πράγματα δύσκολα για τους δύο άντρες, αφού τα πρόσωπά τους φιγουράρουν σε κάθε γωνιά του internet.

Το Sentry Mode είναι μια λειτουργία με την οποία εξοπλίζει η Tesla τα αυτοκίνητά της. Σκοπός της είναι να εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο δε θα υποστεί φθορές ή δε θα κλαπεί. Πριν φύγει ο οδηγός το ενεργοποιεί και μπαίνει σε κατάσταση αναμονής. Αν αντιληφθεί ότι υπάρχει κάποιου είδους απειλή για το αυτοκίνητο, ενεργοποιεί την κεντρική οθόνη που υπάρχει στην καμπίνα, ώστε να ενημερώσει ότι οι κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά στο αμάξωμα καταγράφουν κάθε κίνηση.

Αν παρ’ όλα αυτά η απειλή γίνει πιο έντονη, π.χ. σπάσει κάποιο παράθυρο, τότε αρχίζει να ηχεί ο συναγερμός, αυξάνεται η φωτεινότητα της κεντρικής οθόνης και αναπαράγεται μουσική στη μέγιστη ένταση. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται μέσω εφαρμογής της Tesla ειδοποίηση στο κινητό του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Sentry Mode είναι πως ό,τι καταγράφουν οι κάμερες αποθηκεύεται και μπορεί μετά να το δει ο ιδιοκτήτης, με την έναρξη της εγγραφής να γίνεται 10 λεπτά πριν από την ώρα του συμβάντος.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…