Είστε εδώ

Auto News

Land Rover : Γιατί έφτιαξε αντίγραφο από το πόδι ενός σκύλου;

του Γιώργου Ψαρρά

To 80% των ιδιοκτητών σκύλων οδηγούν παρέα με τον πιστό τετράποδο φίλο τους μέσα στο αυτοκίνητο.

Η συντροφιά που μπορεί να σου προσφέρει ένας σκύλος σίγουρα ξεπερνά τις γρατσουνιές που προκαλούνται στον πίσω προφυλακτήρα όταν το αγαπημένο σας κατοικίδιο σας αποβιβάζεται ή επιβιβάζεται στο πορτμπαγκάζ.

Ακόμα όμως και σε αυτό το πρόβλημα η Land Rover θέλησε να δώσει λύση. Η βρετανική εταιρεία λοιπόν για το σκοπό αυτό ζήτηση τη βοήθεια της Γιόγκι, ενός πανέμορφου λαμπραντόρ ηλικίας εννέα ετών, το οποίο ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Εκτροφής Σκύλων Οδηγών.

Η εντολή που δέχτηκε η Γιόγκι ήταν να πηδάει μέσα και έξω από το πορτμπαγκάζ του νέου Defender, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνταν μια τεχνολογία χαρτογράφησης πίεσης στο πίσω προφυλακτήρα.

Στη συνέχεια οι μηχανικοί της Land Rover δημιούργησαν το “RoboYogi”, το οποίο είναι ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο αντίγραφο του ποδιού της Γιόγκι που διαθέτει μέχρι και νύχια που πιέζονται με ελατήρια.

Έπειτα το εν λόγω αντίγραφο ποδιού της Γιόγκι τοποθετήθηκε στην άκρη ενός ρομποτικού βραχίονα, ο οποίος χαράζει τον πίσω προφυλακτήρα σε δέκα τυχαία σημεία. Πραγματοποιείται ένας κύκλος 5.000 δοκιμών που προσομοιάζει σε χρονικό διάστημα δέκα ετών πόσο θα έχει επηρεαστεί η βαφή στο εν λόγω σημεία.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Αρκτικής

Την πρώτη τους νίκης οδηγώντας Toyota Υaris WRC σημείωσαν οι Ροβάνπερα-Χαλτούνεν, κερδίζοντας το ράλι Αρκτικής, ένας αγώνας για το πρωτάθλημα Φινλανδίας με έδρα το Ροβανιέμι, το χωριό του Άγιου Βασίλη. 

Aγορά-2019

Στα 115.090 καινούργια αυτοκίνητα «έκλεισε» το 2019. 11.246 περισσότερες καινούργιες ταξινομήσεις από το 2018 που ήταν 103.844.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Με το Νο74 στις πόρτες και τη γαλανόλευκη στα παράθυρα, στο Peugeot 208, είναι η συμμετοχή του Νίκου Παυλίδη με συνοδηγό τον Άλαν Χάριμαν στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, Μόντε Κάρλο, που διεξάγεται 23-26 Ιουνίου 

OMAE

Πολλά ακούστηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΟΜΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες. 

Οι τόνοι σηκώθηκαν στο θέμα για το αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι εκλογές (καθώς εάν δεν γίνουν δεν υπάρχουν και αγώνες…) για νέο Δ.Σ.

WTCC

Πριν ένα χρόνο η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Lynk, που ανήκει στον όμιλο Geely, έγραφε τα πρώτα χλμ. στην πίστα και μετά από 12 μήνες σήκωσε το βαρύτιμο κύπελλο του παγκόσμιου πρωταθλητής WTCC (world touing carcup).

Toyota GR Supra vs Ford Mustang Bullitt

Δύο από τα πιο ποθητά μοντέλα στην κατηγορία των sports cars σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Toyota GR Supra, η ταχύτερη έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου και το Ford Mustang Bullitt, η έκδοση που δημιουργήθηκε ώστε η αμερικανική μάρκα να τιμήσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας με π

WRC, Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport θα υποστηρίξει δύο πληρώματα που θα οδηγήσουν σε 8 αγώνες του WRC των τελευταίων προδιαγραφών 2020, τo i20 R5, στην κατηγορία WRC2.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Αυτό είναι το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC, των Γκρίνσμιθ-Έντμονσον, που διακρίνεται στις εγκαταστάσεις της M-Sport.

Φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς από τα άλλα δύο εργοστασιακά Fiesta WRC, λόγω χορηγών.

Το βρετανικό πλήρωμα θα δώσει το παρών σε 9 αγώνες του WRC τo 2020.

Formula 1, Mercedes W11

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των τελευταίων 6 ετών στη Formula 1, η Mercedes, θα αποκαλύψει το μονοθέσιό της  προδιαγραφών 2020, στις 14 Φεβρουαρίου.

Τόπος, η πίστα του Σίλβερστον με το καινούργιο Mercedes W11 να καλύπτει  μια απόσταση 100 χλμ. για τις ανάγκες διαφημιστικού υλικού.

Συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης

Με την εισαγωγή ολοένα και περισσότερων συστημάτων στα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι δύσκολο για το κοινό να έχει ανά πάσα στιγμή πλήρη εικόνα σχετικά με τη λειτουργία του κάθε ενός, ενώ οι κατασκευαστές κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση με τις ονομασίες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν για να