Είστε εδώ

Auto News

Land Rover Discovery: Ρυμούλκησε φορτηγό 110 τόνων (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Επίδειξη ικανοτήτων ρυμούλκησης πραγματοποίησε το Land Rover Discovery, καθώς κατάφερε να τραβήξει ένα μεγάλο φορτηγό με επτά καρότσες, το βάρος του οποίου έφτανε τους 110 τόνους.

Το βρετανικό SUV στην έκδοση Td6 πραγματοποίησε αυτόν τον άθλο έχοντας κάτω από το καπό του ένα πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων με ισχύ 258 ίππων και ροπή 600 Nm, ενώ διέθετε αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Σύμφωνα με την Land Rover το Discovery σε δημόσιους δρόμους επιτρέπεται να ρυμουλκήσει φορτίο βάρους έως 3.500 κιλών, ωστόσο κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο “Lasseter Highway” της μακρινής Αυστραλίας ρυμούλκησε το τεράστιο αυτό φορτηγό για 16 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε ήταν 44 χλμ./ώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι τα εν λόγω φορτηγά κυκλοφορούν αποκλειστικά σε ορισμένες περιοχές της Αυστραλίας με το μέγιστο μήκος τους να μην επιτρέπεται να ξεπερνά τα 53,5 μ., ενώ χρειάστηκε ειδική άδεια για να τοποθετηθούν οι επτά καρότσες, καθώς το όριο είναι μέχρι τέσσερις.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.