Είστε εδώ

Auto News

Κριμαία: Ακόμα ψάχνουν να δουν πώς γλίτωσαν (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν υπάρχει λευκή συνεχής γραμμή, στροφή και μεγάλο όχημα μπροστά σου το οποίο σου μηδενίζει την ορατότητα, το να κάνεις προσπέραση δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση, ωστόσο ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που βλέπουμε στο βίντεο, δε δείχνει να συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο βλέπουμε ότι προσπερνάει με χαρακτηριστική άνεση, αδιαφορώντας πλήρως για τα αντίθετα ερχόμενα οχήματα, το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκεται τοποθετημένη η κάμερα που καταγράφει το συμβάν.

Ωστόσο, μπροστά από το αυτοκίνητο βρίσκεται ένα τροχόσπιτο οπότε το λογικό θα ήταν να περιμένει να τελειώσει η στροφή και όταν θα είχε ορατότητα να προσπεράσει. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα ήταν νόμιμο όσο στο οδόστρωμα θα υπήρχε συνεχής γραμμή, αλλά τουλάχιστον θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο.

Όμως ο πρωταγωνιστής του βίντεο μάλλον θεωρεί τον εαυτό του τόσο καλό αναβάτη που αδιαφορεί για οτιδήποτε επιβάλει η κοινή λογική και συνεχίζει ακάθεκτος να κινείται στο αντίθετο ρεύμα.

Φυσικά το αποτέλεσμα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την επαφή με ένα από τα αυτοκίνητα που κινούνταν αντίθετα. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Grand Vitara το οποίο για καλή τύχη των αναβατών της μοτοσυκλέτας, χτύπησε τις βαλίτσες που είχαν δεμένες στα πλαϊνά.

Αυτό έκανε τη μοτοσυκλέτα να ταλαντευτεί μερικές φορές και μετά να τους “πετάξει”. Με αυτόν τον τρόπο στάθηκαν τυχεροί καθώς μέχρι να βρεθούν στο οδόστρωμα, είχε μειωθεί σημαντικά η ταχύτητα κίνησης, με αποτέλεσμα να μην τραυματιστούν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην περιγραφή του βίντεο.

Μπορεί αυτή τη φορά να τη γλίτωσε ο οδηγός της μοτοσυκλέτας (μαζί και ο συνοδηγός) όμως αν η σύγκρουση είχε γίνει μετωπικά, κάτι το οποίο ήταν θέμα μερικών εκατοστών, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αφού θα είχαν εκσφενδονιστεί με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς η επιβράδυνση θα ήταν πολύ πιο βίαιη.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.