Είστε εδώ

Auto News

Kλάδος αυτοκινήτου: Καθοριστική η ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης

του Γιάννη Κανουπάκη

Η διατήρηση και η τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, στο προσεχές διάστημα, είναι ζητούμενο, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου του αυτοκινήτου να αναπτύξουν μία σταθερά δυναμική πορεία. Αυτό προκύπτει από το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Γ και Δ τριμήνου του 2017.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αξιοσημείωτη βελτίωση εμφάνισε ο εποχικά διορθωμένος ΔΚΕ στο Εμπόριο Μηχανοκίνητων Οχημάτων στη διάρκεια, ειδικά, του Γ΄ Τριμήνου 2017, όχι μόνο σε τριμηνιαία βάση (Γ΄/Β΄ Τρίμηνο 2017: +4,7%) αλλά και σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 (Γ΄ Τρίμηνο 2017/2016: +3,7%). Η, σε τριμηνιαία βάση, ενίσχυση του δείκτη, παρατηρείται σε μία χρονική περίοδο (Γ΄ Τρίμηνα 2017/2016) κατά την οποία, με εξαίρεση το Α΄ Τρίμηνο του 2017, η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων προκαλούσε έντονο προβληματισμό στους φορείς του κλάδου.

Η ικανοποιητική πορεία της τουριστικής περιόδου και η βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, λόγω και της περαιτέρω χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών, συνέδραμαν αποφασιστικά στην ανάκαμψη των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του β΄εξαμήνου του 2017. Προς επίρρωση της παραπάνω διαπίστωσης και σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων στο Γ΄ τρίμηνο ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη του αντίστοιχου τριμήνου του 2016 (Γ΄ Τρίμηνο 2017/2016: +29,7%). Οι αιτίες για αυτή τη σημαντική μεταβολή θα πρέπει να αναζητηθούν στη βελτίωση των προσδοκιών καθώς η αγορά προεξοφλούσε την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, όπως και έγινε, αλλά και στην επιβράδυνση της μείωσης του ρυθμού τραπεζικής χρηματοδότησης της κατανάλωσης.

Σχετικά άρθρα

Νέα κλιματιστικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο Καρπάθου, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και των άμεσων ενεργειών του Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργου Δριτσάκου δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα του κλιματισμού που απασχολούσε τον Κρατικό Αερολιμένα το

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;