Είστε εδώ

Auto News

Kλάδος αυτοκινήτου: Καθοριστική η ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης

του Γιάννη Κανουπάκη

Η διατήρηση και η τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, στο προσεχές διάστημα, είναι ζητούμενο, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου του αυτοκινήτου να αναπτύξουν μία σταθερά δυναμική πορεία. Αυτό προκύπτει από το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Γ και Δ τριμήνου του 2017.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αξιοσημείωτη βελτίωση εμφάνισε ο εποχικά διορθωμένος ΔΚΕ στο Εμπόριο Μηχανοκίνητων Οχημάτων στη διάρκεια, ειδικά, του Γ΄ Τριμήνου 2017, όχι μόνο σε τριμηνιαία βάση (Γ΄/Β΄ Τρίμηνο 2017: +4,7%) αλλά και σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 (Γ΄ Τρίμηνο 2017/2016: +3,7%). Η, σε τριμηνιαία βάση, ενίσχυση του δείκτη, παρατηρείται σε μία χρονική περίοδο (Γ΄ Τρίμηνα 2017/2016) κατά την οποία, με εξαίρεση το Α΄ Τρίμηνο του 2017, η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων προκαλούσε έντονο προβληματισμό στους φορείς του κλάδου.

Η ικανοποιητική πορεία της τουριστικής περιόδου και η βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, λόγω και της περαιτέρω χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών, συνέδραμαν αποφασιστικά στην ανάκαμψη των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του β΄εξαμήνου του 2017. Προς επίρρωση της παραπάνω διαπίστωσης και σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων στο Γ΄ τρίμηνο ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη του αντίστοιχου τριμήνου του 2016 (Γ΄ Τρίμηνο 2017/2016: +29,7%). Οι αιτίες για αυτή τη σημαντική μεταβολή θα πρέπει να αναζητηθούν στη βελτίωση των προσδοκιών καθώς η αγορά προεξοφλούσε την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, όπως και έγινε, αλλά και στην επιβράδυνση της μείωσης του ρυθμού τραπεζικής χρηματοδότησης της κατανάλωσης.

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.