Είστε εδώ

Auto News

Kia XCeed και Ceed Sportswagon: Αποκτούν ηλεκτρική αυτονομία

του Σωτήριου Χάλλα

Η Kia αποκάλυψε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του Ceed Sportswagon και του XCeed, της crossover εκδοχής του κορεατικού μικρομεσαίου.

Τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν το ίδιο υβριδικό σύνολο στο οποίο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι τετρακύλινδρος στα 1.6 λίτρα και συνδυάζεται με ηλεκτροκίνητα που αποδίδει 60 ίππους. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 141 ίππους και τα 265 Nm ροπής.

Το κιβώτιο που έχει χρησιμοποιηθεί δεν είναι CVT όπως γίνεται συνήθως σε αντίστοιχες προτάσεις άλλων εταιρειών, αλλά οι άνθρωποι της Kia επέλεξαν ένα διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις.

Η μπαταρία του συστήματος έχει χωρητικότητα 8.9 kWh και ο στόχος των Κορεατών είναι τα δύο μοντέλα να μπορούν να καλύψουν αμιγώς ηλεκτρικά αποστάσεις μέχρι και 60 χλμ.

Τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με το σύστημα Virtual Engine το οποίο παράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο όταν το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά, ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους πεζούς.

Εξωτερικά η μόνη διαφορά των plug-in εκδόσεων είναι η κλειστή γρίλια στο εμπρός μέρος και η υποδοχή φόρτισης που είναι τοποθετημένη στο αριστερό φτερό.

Στο εσωτερικό, προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί οθόνη 10.25 ιντσών η οποία μεταξύ άλλων απεικονίζει την τοποθεσία των σταθμών φόρτισης. Στον το ένα των οθονών υπάρχει η επιλογή μιας 12.3 ιντσών που αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων.

Τα νέα Kia XCeed και Ceed Sportswagon θα παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ζίλινα της Σλοβακίας και θα απευθύνονται αποκλειστικά στο ευρωπαϊκό κοινό.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.