Είστε εδώ

Auto News

Kia: Νέο, διαφορετικό ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων

του Σωτήριου Χάλλα

Η Kia ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, με σχεδιαστική έμπνευση από το πρωτότυπο Imagine και αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία Rimac.

Η μορφή του αυτοκινήτου θα συνδυάζει τα sedan με τα crossover αμαξώματα και στην γκάμα των Κορεατών θα τοποθετείται πάνω από τα e-Niro και Soul EV. Το στοιχείο που αναμένεται να κάνει το συγκεκριμένο μοντέλο να ξεχωρίζει είναι ότι σύμφωνα με την Kia θα έχει πάρα πολύ υψηλές επιδόσεις.

Ο επικεφαλής του τμήματος marketing, Κάρλος Λαχόζ, δήλωσε ότι το εν λόγω μοντέλο θα έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο που το ευρύ κοινό “βλέπει” την Kia και τον ρόλο της στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης. Αυτό που θέλουν να δείξουν οι άνθρωποι της εταιρείας είναι ότι οι πολύ υψηλές επιδόσεις μπορούν να προσφέρονται και με διαφορετική “συσκευασία” .

Επιπλέον, ο Λαχόζ αναφέρει ότι η Kia δεν είναι κάποια premium εταιρεία αλλά απευθύνεται στο ευρύ κοινό, οπότε ένας δεύτερος στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας (με την αντίστοιχη τιμολόγηση), χωρίς όμως να φτάνει στα ποσά που χρεώνουν άλλες μάρκες όπως οι Tesla, BMW και Mercedes.

Στις αρχές του 2019 οι Hyundai και Kia επένδυσαν περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ στη Rimac ώστε να υπάρξει συνεργασία με την εταιρεία. Ο αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός sports car με κινητήρα στο κέντρο που θα τοποθετούνταν στην γκάμα των Ν μοντέλων, καθώς και ενός μοντέλου υψηλών επιδόσεων που θα κινούνταν με υδρογόνο. Ωστόσο, σταδιακά η συνεργασία διευρύνθηκε οπότε οι γνώσεις των Σέρβων θα εφαρμοστούν και σε άλλα μοντέλα.

Όσον αφορά την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι εντελώς καινούρια. Ο σκοπός της θα είναι να χρησιμοποιηθεί και από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον η Hyundai και η Genesis, ενώ το ηλεκτρικό κύκλωμα θα λειτουργεί στα 800 Volts.

Σχετικά άρθρα

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή στάθμευσης δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νοτιοδυτικής Φλόριντα-Fort Myers- κατέστρεψε περισσότερα από 3.500 αυτοκίνητα, τα οποία όλα ανήκαν σε γραφεία ενοικιάσεων. 

Οι προσπάθειες της Ford να χτίσει για τους ανθρώπους ένα ισχυρό «τοίχος» προστασίας απέναντι στην πανδημία του Covid-19, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η σύγχρονη ιστορία της Bugatti ξεκίνησε με την EB110, την οποία οραματίστηκε ο νέος ιδιοκτήτης της, ο Ιταλός Ρομάνο Αρτιόλι, έχοντας στόχο να βάλει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης την εταιρεία.  

Η Williams δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της.

Δεν είναι μυστικό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που έχουν επηρεάσει την απόδοσή της, καθώς το 2019 όχι απλά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. 

Η λίστα των παραγγελιών άνοιξε στη χώρα μας και αν διαθέτετε από 52.250 ευρώ για το νέο Sportback ή από 52.350 ευρώ για το επίσης νέο A5 Coupe, μπορείτε να …γραφτείτε.

Τα αυτοκίνητα θα εισάγονται στη χώρα μας με μια μόνο επιλογή από πλευράς κινητήρα. 2λιτρο βενζίνης 190 ίππων…

Μία νέα παραλλαγή της G-Class ετοιμάζει η Carlex Design, η πολωνική εταιρεία από την οποία έχουμε δει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες εστιάζονται κυρίως σε αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Υπάρχει άραγε καλύτερο κλίμα από αυτό της Ελλάδας για την Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet, καθώς μπορεί να έχει σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου την υφασμάτινη οροφή της ανοιχτή.

Η Ford είχε πειραματιστεί τη δεκαετία του ‘60 με τη δημιουργία κάποιας έκδοσης του Mustang, όπου ο κινητήρας θα ήταν στο κέντρο, όμως τώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι ότι κανένας στην εταιρεία δε θυμάται λεπτομέρειες, ενώ τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχουν είναι τέσσερις φωτογ

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.