Είστε εδώ

Auto News

Kia: Νεανικό με δυναμική σχεδίαση το νέο μικρό SUV

του Γιώργου Ψαρρά

Με δυο σκίτσα η Kia μας ανακοινώνει το λανσάρισμα ενός νέου συμπαγών διαστάσεων SUV.

Πάμε πρώτα να δούμε τι μπορούμε να αντιληφθούμε σχετικά με την εξωτερική του σχεδίαση. Στο εμπρός τμήμα δεσπόζει η χαρακτηριστική μάσκα της κορεάτικης εταιρείας ονόματι “tiger nose”, η οποία δείχνει πιο μεγάλη, ενώ λίγο πιο πάνω από αυτή τοποθετούνται οι Led προβολείς που σχεδόν επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς μια λεπτή φωτεινή γραμμή προεκτείνεται στην κορυφή τους.

Αρκετές ακμές υπάρχουν στον εμπρός προφυλακτήρα και στους πλευρικούς καθρέπτες, ενώ δυο «νευρώσεις» κυριαρχούν στο καπό. Τεχνολογίας Led και τα πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα “C”, ενώ στη βάση του πίσω προφυλακτήρα υπάρχει μια αλουμινένια ποδιά.

Σύμφωνα με την Kia η σχεδίαση του νέου μικρού της SUV βασίζεται στο πρωτότυπο SP Signature Concept, ενώ στόχος είναι να ταιριάζει τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή, να καλύπτει τις ανάγκες που έχει το αγοραστικό κοινό των αποκαλούμενων “millennials”, δηλαδή των νέων ανθρώπων που έχουν γεννηθεί από το τέλος της δεκαετίας του 1980 έως το 2000.

Παράλληλα αναφέρεται ότι θα αποτελέσει μια πρόταση που ανάλογη δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα στην κατηγορία. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο νέο μοντέλο της Kia, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως το καλοκαίρι, ενώ θα  λανσαριστεί στην Κορέα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και οι πωλήσεις του θα επεκταθούν σύντομα. Ωστόσο η Kia ξεκαθαρίζει ότι το νέο μικρό της SUV δε θα πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.