Είστε εδώ

Auto News

Kia: Νεανικό με δυναμική σχεδίαση το νέο μικρό SUV

του Γιώργου Ψαρρά

Με δυο σκίτσα η Kia μας ανακοινώνει το λανσάρισμα ενός νέου συμπαγών διαστάσεων SUV.

Πάμε πρώτα να δούμε τι μπορούμε να αντιληφθούμε σχετικά με την εξωτερική του σχεδίαση. Στο εμπρός τμήμα δεσπόζει η χαρακτηριστική μάσκα της κορεάτικης εταιρείας ονόματι “tiger nose”, η οποία δείχνει πιο μεγάλη, ενώ λίγο πιο πάνω από αυτή τοποθετούνται οι Led προβολείς που σχεδόν επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς μια λεπτή φωτεινή γραμμή προεκτείνεται στην κορυφή τους.

Αρκετές ακμές υπάρχουν στον εμπρός προφυλακτήρα και στους πλευρικούς καθρέπτες, ενώ δυο «νευρώσεις» κυριαρχούν στο καπό. Τεχνολογίας Led και τα πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα “C”, ενώ στη βάση του πίσω προφυλακτήρα υπάρχει μια αλουμινένια ποδιά.

Σύμφωνα με την Kia η σχεδίαση του νέου μικρού της SUV βασίζεται στο πρωτότυπο SP Signature Concept, ενώ στόχος είναι να ταιριάζει τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή, να καλύπτει τις ανάγκες που έχει το αγοραστικό κοινό των αποκαλούμενων “millennials”, δηλαδή των νέων ανθρώπων που έχουν γεννηθεί από το τέλος της δεκαετίας του 1980 έως το 2000.

Παράλληλα αναφέρεται ότι θα αποτελέσει μια πρόταση που ανάλογη δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα στην κατηγορία. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο νέο μοντέλο της Kia, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως το καλοκαίρι, ενώ θα  λανσαριστεί στην Κορέα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και οι πωλήσεις του θα επεκταθούν σύντομα. Ωστόσο η Kia ξεκαθαρίζει ότι το νέο μικρό της SUV δε θα πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας

Στο ράλι Πορτογαλίας είναι η επόμενη συμμετοχή των Λέμπ-Ελενά. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Το γιατί; Στις επόμενες γραμμές.

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.