Είστε εδώ

Auto News

Καναδάς: Τη μετάνιωσε την προσπέραση (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Σε όλο τον κόσμο γίνονται συνέχεια καμπάνιες οι οποίες μας ενημερώνουν ώστε όταν χιονίζει να κρατάμε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και να μειώνουμε την ταχύτητα κίνησης, όμως ο οδηγός της SLK που θα δείτε παρακάτω μάλλον δε δίνει σημασία σε τέτοιες “λεπτομέρειες”.

Έτσι, στην αρχή του βίντεο βλέπουμε ότι πλησιάζει πάρα πολύ το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά του, ενώ λίγο μετά ανάβει και το αριστερό φλας δείχνοντας ότι θέλει να κάνει προσπέραση.

Αν και δεν επιχειρεί αμέσως την προσπέραση, μετά από λίγα δευτερόλεπτα αποφασίζει να το κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι έχει υπερεκτιμήσει τις δικές του ικανότητες καθώς και εκείνες του αυτοκινήτου του, ενώ την ίδια στιγμή υποτιμά την επικινδυνότητα του οδοστρώματος και γενικότερα την παρουσία τόσο μεγάλων όγκων χιονιού.

Έτσι, μόλις βγαίνει από τη λωρίδα του πατάει στο χιόνι που έχει μαζευτεί με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο. Για μια στιγμή δείχνει ότι καταφέρνει να σώσει την κατάσταση, όμως αμέσως μετά βλέπουμε ότι έχει κάνει μεγαλύτερη διόρθωση από όσο πρέπει. Πλέον το αυτοκίνητο είναι εντελώς ανεξέλεγκτο. Γυρίζει 90 μοίρες και στη συνέχεια βγαίνει εντελώς εκτός δρόμου, αποφεύγοντας για λίγα εκατοστά τη σύγκρουση με μία πινακίδα.

Από την έξοδο δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, μάλλον όμως ο οδηγός της SLK θα είναι πιο υπομονετικός στο μέλλον.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή στάθμευσης δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νοτιοδυτικής Φλόριντα-Fort Myers- κατέστρεψε περισσότερα από 3.500 αυτοκίνητα, τα οποία όλα ανήκαν σε γραφεία ενοικιάσεων. 

Οι προσπάθειες της Ford να χτίσει για τους ανθρώπους ένα ισχυρό «τοίχος» προστασίας απέναντι στην πανδημία του Covid-19, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η σύγχρονη ιστορία της Bugatti ξεκίνησε με την EB110, την οποία οραματίστηκε ο νέος ιδιοκτήτης της, ο Ιταλός Ρομάνο Αρτιόλι, έχοντας στόχο να βάλει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης την εταιρεία.  

Η Williams δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της.

Δεν είναι μυστικό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που έχουν επηρεάσει την απόδοσή της, καθώς το 2019 όχι απλά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. 

Η λίστα των παραγγελιών άνοιξε στη χώρα μας και αν διαθέτετε από 52.250 ευρώ για το νέο Sportback ή από 52.350 ευρώ για το επίσης νέο A5 Coupe, μπορείτε να …γραφτείτε.

Τα αυτοκίνητα θα εισάγονται στη χώρα μας με μια μόνο επιλογή από πλευράς κινητήρα. 2λιτρο βενζίνης 190 ίππων…

Μία νέα παραλλαγή της G-Class ετοιμάζει η Carlex Design, η πολωνική εταιρεία από την οποία έχουμε δει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες εστιάζονται κυρίως σε αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Υπάρχει άραγε καλύτερο κλίμα από αυτό της Ελλάδας για την Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet, καθώς μπορεί να έχει σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου την υφασμάτινη οροφή της ανοιχτή.

Η Ford είχε πειραματιστεί τη δεκαετία του ‘60 με τη δημιουργία κάποιας έκδοσης του Mustang, όπου ο κινητήρας θα ήταν στο κέντρο, όμως τώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι ότι κανένας στην εταιρεία δε θυμάται λεπτομέρειες, ενώ τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχουν είναι τέσσερις φωτογ

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.