Είστε εδώ

Auto News

Καλιφόρνια: Πρώτη φορά τόση ηρεμία (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Η πραγματική δράση ξεκινάει όταν το βίντεο φτάνει στο 2:20. Σε αυτό το σημείο βλέπουμε το Ford να έχει σταματήσει πίσω από το αυτοκίνητο με την κάμερα, όμως μόλις μερικά δευτερόλεπτα αργότερα επιταχύνει έντονα, με αποτέλεσμα να έχει έντονη επαφή με το τελευταίο.

Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να ήταν ο λόγος που επιτάχυνε η οδηγός του Ford και έπεσε πάνω στο άλλο αυτοκίνητο, όμως όποια και να είναι η αιτία θα έπρεπε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες με τον έτερο οδηγό.

Αντ’ αυτού, τη βλέπουμε να πατάει επιταχύνει ξανά θέλοντας να φύγει από το σημείο, χτυπώντας για δεύτερη φορά το αυτοκίνητο με την κάμερα. Εν τέλει ο οδηγός πρόλαβε να βγει και να τραβήξει φωτογραφίες της ίδιας, του αυτοκινήτου αλλά και της πινακίδας της.

Με αυτά πήγε στην αστυνομία η οποία λίγο μετά την εντόπισε στο σπίτι της και τη συνέλαβε. Μάλιστα, αποδείχτηκε ότι η συγκεκριμένη είχε αρκετά βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ευτυχώς ο οδηγός του αυτοκινήτου που χτυπήθηκε, αποζημιώθηκε από τη δική του ασφαλιστική.

Οφείλουμε να θαυμάσουμε την ψυχραιμία και την αυτοσυγκράτηση του οδηγού, τον οποίο δεν ακούμε ούτε για μια στιγμή να φωνάζει ή να βρίζει, αλλά με περισσή ηρεμία βγαίνει από το αυτοκίνητό του για να προλάβει να τραβήξει τις απαραίτητες φωτογραφίες. Πρόκειται για αντίδραση που δεν τη βλέπουμε συχνά.

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.