Είστε εδώ

Auto News

Jaguar XE SV Project 8: Στην Ανατολή το νέο ρεκόρ χρόνου (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Με ακόμα μια πίστα συνδέει το όνομά της η πανίσχυρη Jaguar XE SV Project 8, καθώς κατάφερε ένα νέο ρεκόρ χρόνου.

Για να γίνουμε όμως πιο σαφείς, η XE SV Project 8 εισήλθε στην πίστα Autodrome που βρίσκεται στο Ντουμπάι και σημείωσε εκεί τον ταχύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ από τετράθυρο μοντέλο παραγωγής.

Το βρετανικό «θηρίο» χρειάστηκε μόλις 2:18.81 λεπτά για να διανύσει τα 5.39 χλμ. της εν λόγω πίστας. Στο βιογραφικό της η XE SV Project 8 έχει επίσης ρεκόρ χρόνου στη θρυλική γερμανική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, καθώς και στην πίστα Laguna Seca της Καλιφόρνια.

Στο πρόσφατο ρεκόρ χρόνου της είχε πίσω από το τιμόνι της τον εργοστασιακό οδηγό και σύμβουλο μηχανικών των Jaguar-Land Rover, Σάβι Μπάριο Ντουάντο. Στόχος της Jaguar με τα διαδοχικά ρεκόρ χρόνου της XE SV Project 8 σε διάφορες πίστες του κόσμου είναι να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά κάτω από όλες τις κλιματολογικές συνθήκες και πάνω σε κάθε ασφάλτινη επιφάνεια.

Οι μόλις 300 XE SV Project 8 (όλες αριστεροτίμονες) που θα κατασκευαστούν φτιάχνονται χειροποίητα στη Βρετανία από το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) της Jaguar.

Τροφοδοτείται ένα V8 βενζινοκινητήρα 5.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 600 ίππους και 700 Nm ροπής. Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτ. και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Quickshift, το οποίο φέρει αλουμινένια paddles πίσω από το τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.