Είστε εδώ

Auto News

Jaguar-Land Rover: Βαριά και μαύρα τα σύννεφα

του Γιάννη Κανουπάκη

«Φρενάρει» ο όμιλος TATA τη Jaguar- Land Rover.

Νέα πτώση πωλήσεων-ζημιές και στο β΄τρίμηνο οικονομικής χρήσης 2018-2019.

Ας τα πάρουμε από την αρχή σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το σχέδιο εξυγίανσης «Project Charge» περιλαμβάνει αποεπένδυση σε μη παραγωγικές δραστηριότητες και πώληση, στη συνέχεια, περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα.

H δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του B΄τριμήνου οικονομικής χρήσης 2018-2019 με βάση τα ισχύοντα στη Βρετανία και την Ινδία (ξεκίνησε τον Απρίλιο φέτος και λήγει τον επόμενο Μάρτιο) αποκαλύπτει ζημιές της τάξης των 142 εκ. δολαρίων από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, οπότε είχε εμφανίσει κέρδη σε υπερδιπλάσια αξία.

Το γεγονός, δε, ότι οι λιανικές πωλήσεις της Jaguar- Land Rover μειώθηκαν κατά 13,2% σε 129.887 μονάδες, ενισχύει σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές το σενάριο πώλησης της θυγατρικής του Ομίλου, όπως είχαμε γράψει προ ημερών. Στο Automotive Market Report της Iconic Project Finance Maritime Corporate θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας.

Τον Σεπτέμβριο, μόνο, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 12,3%, σε διεθνές επίπεδο, στην Κίνα, δε, ειδικότερα, κατά 46,2%. Στη Βρετανία η πτώση ήταν μόλις 0,8% και πανευρωπαϊκά 4,7%, ενώ, στη Β.Αμερική έφθασε το 6,9%.

Οι φήμες στην Βρετανία οργιάζουν ότι το εργοστάσιο στο Solihud τo οποίο έκανε στοπ παραγωγής για δύο εβδομάδες, πρόκειται να κλείσει οριστικά και να μετατραπεί σε χώρο ανέγερσης κατοικιών, ώστε να ανακτηθούν χρήματα από το real estate για την Tata.

Μέσα στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης, βεβαίως, το οποίο ανακοινώθηκε, εντάσσεται η ηλεκτροκίνηση που ωστόσο, κατά τους αναλυτές δεν πρόκειται να «δώσει» πάνω από 5% βραχυπρόθεσμα και 20% μεσοπρόθεσμα. Παραμένει, πάντα, ο στόχος της εταιρείας για βελτίωση των ταμειακών της ροών κατά 2,5 δις λίρες μέσα σε ένα διάστημα 18 μηνών.

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία με βασικό μέτοχο τον ινδικό όμιλο Tata, εταιρία που κατασκευάζει πολύ ωραία και ποιοτικά αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν status symbol της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Γερμανίας

Οι Σόρδο και Λάπι άκουσαν τις εντολές των αγωνιστικών διευθυντών και προς βαθμολογικο όφελος των Νεβίλ και Οζιέ , «έδωσαν» τις θέσεις τους.

Ράλι Γερμανίας

Μπορεί οι Τάνακ-Γιερβόεγια να κέρδισαν τον 4ο αγώνα (Χιλή, Πορτογαλία, Φινλανδία, Γερμανία) από τους 5 συνολικά που διεξήχθηκαν το τελευταίο διάστημα,πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο ασφάλτινοράλι Γερμανίας, αλλά αυτό που ζει ο Άκιο Τογιόντα(πρόεδρος της Toyota) και Τόμι Μάκινεν (αγωνιστι

Ράλι Γερμανίας-3ο σκέλος

Το 3ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Γερμανίας περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 79,50 χλμ.(11.69 χλμ. η power stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 ταχύτερους).

Ράλι Γερμανίας-2ο σκέλος

Οι δυο μεγαλυτερεσΕιδικές Διαδρομές (επι της ουσίας μια επαναλαμβανόμενη) καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα με αποτέλεσμα ο Τάνακ να είναι πιο κοντά στη νίκη. 
Τι ακριβώς συνέβη.

FCA - Renault

Όταν η FCA έκανε πρόταση συγχώνευσης στη Renault, ήρθαν τα πάνω – κάτω στο εσωτερικό της συμμαχίας με τη Nissan, όμως λίγο καιρό αργότερα η πρόταση αποσύρθηκε και φάνηκε τα πάντα να παγώνουν.

Ford

Ένα σύνηθες φαινόμενο που οδηγεί πολλούς οδηγούς σε εκνευρισμό, τόσο σε ταξίδια, όσο και μέσα στην πόλη, είναι το να δίνουν οι πίσω επιβάτες ή ακόμα και συνοδηγός, συνεχώς οδηγίες.

Lamborghini Huracan

Όταν η Lamborghini παρουσίασε τη Huracan το 2014, το μοντέλο που αντικατέστησε τη Gallardo, πολλοί ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν από την απουσία επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου, όμως όπου υπάρχει θέληση (και χρήμα) υπάρχει και τρόπος.

Ηard Rock International

Την πρόθεσή της να υλοποιήσει επένδυση που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ στο Ελληνικό η Ηard Rock International εφόσον κερδίσει το διαγωνισμό για την δημιουργία Integrated Resort Casino, επισημοποίησε η Hard Rock International. 

Ράλι Γερμανίας

Το σκέλος του Σαββάτου 24 Αυγούστου είναι το μεγαλύτερο του αγώνα με 8 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 157.92 χλμ.
Μεταξύ αυτών και η μεγαλύτερη του αγώνα μήκους 41,17 χλμ. (επαναλαμβανόμενη) που διεξάγεται στο πεδίο δοκιμών των τανκ Panzer.

Ράλι Γερμανίας-1ο σκέλος

Οι Τάνακ-Γιερβόεγια (Toyota Yaris WRC) Κερδίζοντας τις 4 από τις 6 Ειδικές Διαδρομές φιγουράρουν στην 1η θέση, στο τέλος του 1ου σκέλους στο ράλι Γερμανίας.