Είστε εδώ

Auto News

Jaguar-Land Rover: Δυο χρόνια καθαρές από ρύπους

του Γιώργου Ψαρρά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά oι Jaguar-Land Rover μπορούν να υπερηφανεύονται ότι δε ρυπαίνουν με την παραγωγική τους δραστηριότητα την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Βρετανία.

Απόδειξη για το επίτευγμα τους αυτό αποτελεί για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι στις 31 Ιανουαρίου του 2020 έλαβαν πιστοποίηση που από την “Carbon Trust” για ουδέτερες εκπομπές άνθρακα, για το διάστημα από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι το Μάρτιο του 2019, κατακτώντας το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο PAS 2060.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία πραγματοποιείται το 77% της παγκόσμιας παραγωγής των Jaguar-Land Rover. Συγκεκριμένα σε σύγκριση με το 2007 οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 74% και η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός οχήματος μειώθηκε κατά 37%.

Οι σχετικές δράσεις των Jaguar-Land Rover, μεταξύ άλλων, είναι η αγορά 100% ανακυκλώσιμης ηλεκτρικής ενέργειες, η εγκατάσταση ηλιακών πάνελ και η χρήση Led φωτισμού.

Για τον εορτασμό του εν λόγω γεγονός μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη Jaguar I-Pace πραγματοποίησε στη Βρετανία ένα ταξίδι μηδενικών εκπομπών ρύπων από το Gaydon στο Halewood με ενδιάμεσες στάσεις στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Whitley, στην έδρα της Land Rover στο Solihull, στο εργοστάσιο του Birmingham και στο κέντρο παραγωγής κινητήρων στο Wolverhampton.

Η Jaguar I-Pace προτού αναχωρήσει συνδέθηκε με έναν από τους 166  «έξυπνους» φορτιστές» που βρίσκονται στο Gaydon και αντλούν ενέργεια από ηλιακά πάνελ. Με την αυτονομία της να φτάνει σχεδόν τα 470 χλμ. ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 228 χλμ. με μια μόνο φόρτιση της μπαταρίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.