Είστε εδώ

Auto News

ΙΟΒΕ-Συγκυρία Φεβρουαρίου: Περί του θετικού ισοζυγίου στο λιανεμπόριο Οχημάτων-Ανταλλακτικών

του Γιάννη Κανουπάκη

Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τον Φεβρουάριο οι επιχειρηματικές προσδοκίες στα Οχήματα – Ανταλλακτικά, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται και πάλι στις 115,2 μονάδες, σε υψηλότερη επίδοση έναντι της αντίστοιχης περσινής (97,1 μον.). Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, το θετικό ισοζύγιο στις τρέχουσες πωλήσεις του κλάδου κινήθηκε στις +29 (από +33) μονάδες, ενώ, το αντίστοιχο στις προβλέψεις για τις πωλήσεις της επόμενης περιόδου διευρύνεται στις +38 (από +30) μονάδες. Στα αποθέματα, ο σχετικός δείκτης διευρύνθηκε κατά 3 μονάδες (στις +9), με τις θετικές προβλέψεις για την απασχόληση να αυξάνονται (στις +5 από +2 μον. το σχετικό ισοζύγιο). Στις παραγγελίες προς προμηθευτές, η τάση ήταν θετική (στις +3 από -9 μον. το ισοζύγιο) και στις προβλέψεις των τιμών, το σχετικό ισοζύγιο κινείται στις +13 (από +15) μονάδες. Και όλα αυτά, παρά  τις συνολικά υποτονικότερες επιχειρηματικές προσδοκίες, με επιδείνωση στις τρέχουσες πωλήσεις  στο Λιανικό Εμπόριο. Ο γενικός κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, στις 93,9 (από 95,7) μονάδες, υψηλότερα πάντως σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή του επίδοση (90,1 μον.). Από τις κύριες μεταβλητές του δείκτη, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις γίνονταν έστω και οριακά αρνητικές, ενώ οι θετικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους δεν μεταβάλλονται, με τον δείκτη εκτιμήσεων για το ύψος των αποθεμάτων να σημειώνει μικρή μείωση. Αναλυτικά, οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για τις τρέχουσες πωλήσεις τους αλλάζουν τάση, με τον σχετικό δείκτη να κινείται σε οριακά αρνητικό πεδίο τιμών, στη -1 (από +7) μονάδα και το 37% (από 43%) των επιχειρήσεων να δηλώνει αυξημένες πωλήσεις, έναντι ενός 38% (από 36%) που αναφέρει το αντίθετο. Οι αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη των πωλήσεων το επόμενο τρίμηνο παραμένουν στα ίδια επίπεδα (στις +19 μον. το ισοζύγιο), με τις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να υποδηλώνουν πολύ μικρή αποκλιμάκωση(+7 από +9 μον. ο δείκτης). Στις παραγγελίες προς προμηθευτές, καταγράφεται πάντως θετική τάση, καθώς το σχετικό ισοζύγιο από τη +1 μονάδα κινείται στις +7 μονάδες, ενώ επί της ουσίας αμετάβλητες παραμένουν οι προβλέψεις για την απασχόληση (στις +12 από +13 μον. το ισοζύγιο). Τέλος, ως προς τις τιμές, ο σχετικός δείκτης είναι οριακά θετικός (+1 μονάδα), με το 85% να αναμένει σταθερότητα.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.