Είστε εδώ

Auto News

ΙΟΒΕ-Συγκυρία Φεβρουαρίου: Περί του θετικού ισοζυγίου στο λιανεμπόριο Οχημάτων-Ανταλλακτικών

του Γιάννη Κανουπάκη

Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τον Φεβρουάριο οι επιχειρηματικές προσδοκίες στα Οχήματα – Ανταλλακτικά, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται και πάλι στις 115,2 μονάδες, σε υψηλότερη επίδοση έναντι της αντίστοιχης περσινής (97,1 μον.). Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, το θετικό ισοζύγιο στις τρέχουσες πωλήσεις του κλάδου κινήθηκε στις +29 (από +33) μονάδες, ενώ, το αντίστοιχο στις προβλέψεις για τις πωλήσεις της επόμενης περιόδου διευρύνεται στις +38 (από +30) μονάδες. Στα αποθέματα, ο σχετικός δείκτης διευρύνθηκε κατά 3 μονάδες (στις +9), με τις θετικές προβλέψεις για την απασχόληση να αυξάνονται (στις +5 από +2 μον. το σχετικό ισοζύγιο). Στις παραγγελίες προς προμηθευτές, η τάση ήταν θετική (στις +3 από -9 μον. το ισοζύγιο) και στις προβλέψεις των τιμών, το σχετικό ισοζύγιο κινείται στις +13 (από +15) μονάδες. Και όλα αυτά, παρά  τις συνολικά υποτονικότερες επιχειρηματικές προσδοκίες, με επιδείνωση στις τρέχουσες πωλήσεις  στο Λιανικό Εμπόριο. Ο γενικός κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, στις 93,9 (από 95,7) μονάδες, υψηλότερα πάντως σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή του επίδοση (90,1 μον.). Από τις κύριες μεταβλητές του δείκτη, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις γίνονταν έστω και οριακά αρνητικές, ενώ οι θετικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους δεν μεταβάλλονται, με τον δείκτη εκτιμήσεων για το ύψος των αποθεμάτων να σημειώνει μικρή μείωση. Αναλυτικά, οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για τις τρέχουσες πωλήσεις τους αλλάζουν τάση, με τον σχετικό δείκτη να κινείται σε οριακά αρνητικό πεδίο τιμών, στη -1 (από +7) μονάδα και το 37% (από 43%) των επιχειρήσεων να δηλώνει αυξημένες πωλήσεις, έναντι ενός 38% (από 36%) που αναφέρει το αντίθετο. Οι αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη των πωλήσεων το επόμενο τρίμηνο παραμένουν στα ίδια επίπεδα (στις +19 μον. το ισοζύγιο), με τις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να υποδηλώνουν πολύ μικρή αποκλιμάκωση(+7 από +9 μον. ο δείκτης). Στις παραγγελίες προς προμηθευτές, καταγράφεται πάντως θετική τάση, καθώς το σχετικό ισοζύγιο από τη +1 μονάδα κινείται στις +7 μονάδες, ενώ επί της ουσίας αμετάβλητες παραμένουν οι προβλέψεις για την απασχόληση (στις +12 από +13 μον. το ισοζύγιο). Τέλος, ως προς τις τιμές, ο σχετικός δείκτης είναι οριακά θετικός (+1 μονάδα), με το 85% να αναμένει σταθερότητα.

Σχετικά άρθρα

Koenigsegg

Η Koenigsegg είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι με τη Regera έσπασε το ρεκόρ χρόνου για τη διαδικασία 0-400-0 χλμ./ώρα, το οποίο ανήκε έτσι κι αλλιώς στην ίδια.

Νέα Porsche Taycan 4S

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche, η νέα Taycan, διευρύνει τη γκάμα της, αποκτώντας μια τρίτη έκδοση, την 4S.

Opel Corsa e-Rally

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα ερχόταν ο καιρός που θα παρακολουθούσαμε πρωτάθλημα Ενιαίου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Mitsubishi Eclipse Cross

Κάθε σύγχρονη γυναίκα είναι ηρωίδα, καθώς πρέπει να ανταποκριθεί καθημερινά σε πολλαπλούς ρόλους, ενώ σίγουρα οι δυο κυρίες που βρίσκονται μέσα σε αυτό το Mitsubishi Eclipse Cross αξίζουν ένα πιο παρατεταμένο χειροκρότημα.

Renault

Δεν πάει πολύς καιρός από τον Ιανουάριο του 2019, όταν η Renault ψήφιζε για τους ανθρώπους που θα αντικαθιστούσαν τον Κάρλος Γκον στην ηγεσία της και αποφάσιζε ότι πρόεδρος θα ήταν ο Ζαν – Ντομινίκ Σενάρ και διευθύνων σύμβουλος ο Τιερί Μπολόρ.

28ο ράλι σπριντ Αμαλιάδας

Κερδίζοντας και τις τρεις –επαναλαμβανόμενες- Ειδικές Διαδρομές «Χάβαρι-Κρυονέρι» μήκους  10,32 χλμ. οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Νίκος Πετρόπουλος είναι οι νικητές του αγώνα.

Η έξοδος που είχαν στη 2η Ειδική Διαδρομή δεν τους επηρέασε.

Formula 1-Γκραν Πρι Σουζούκα

Οι αγωνοδίκες του Γκραν Πρι Ιαπωνίας, «στόλισαν» πολύ καλά τον Λεκλέρκ για τα γεγονότα στην πίστα της Σουζούκα.

Κάνοντας άσχημη εκκίνηση το νεαρό της Ferrari δεν τον προσπέρασε μόνο ο Μπότας, αλλά και ο Φερστάπεν.

Formula 1: Γκραν Πρι Ιαπωνίας

Το φετινό Γκραν Πρι της Ιαπωνίας είχε αρκετές ιδιαιτερότητες προτού καν ξεκινήσει, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του, ή ακόμα και μετά από αυτό.

40ο ράλι Παλάδιο

Με κέντρο για μια ακόμα το λιμάνι της Νέας Περάμου, το σωματείο Start Line διοργανώνει το 40ό ράλι Παλάδιο το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Ο αγώνας προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι ασφάλτου καθώς και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι ιστορικών αυτοκινήτων.

Lunaz

Πώς θα σας φαινόταν ένα αυτοκίνητο που εξωτερικά θα είχε την κλασική ομορφιά που διακρίνει αρκετά μοντέλα της δεκαετίας του ’50 και του ’60, ενώ εσωτερικά θα είχε όλη την τεχνολογία που χαρακτηρίζει τα σύγχρονα αυτοκίνητα;