Είστε εδώ

Auto News

Ηνωμένες Πολιτείες: Τον έσωσαν τα ηλεκτρονικά (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να μη βλέπουν όλοι με θετική διάθεση τη σταδιακή εφαρμογή της αυτόνομης οδήγησης, όμως σίγουρα κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι πλέον τα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο ασφαλή, με τεχνολογίες όπως το αυτόματο φρενάρισμα.

Η μάρκα με το πιο εξελιγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα που κατασκευάζει είναι η Tesla, με το Autopilot. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του αυτοκινήτου υπό ορισμένες συνθήκες, όμως η εταιρεία τονίζει ότι πρόκειται για υποβοήθηση του οδηγού και όχι για αντικατάστασή του.

Αν και έχουν υπάρξει μερικά περιστατικά στα οποία το Autopilot δεν αντέδρασε ώστε να αποφύγει κάποια σύγκρουση, είναι πολλές εκείνες οι περιπτώσεις στις οποίες είχε προλάβει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, πριν ακόμα καταλάβει ο οδηγός τι συμβαίνει.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε ακριβώς μια τέτοια περίπτωση, με το περιστατικό να διαδραματίζεται στην περιοχή Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνα, στις Η.Π.Α. Το αυτοκίνητο με την κάμερα πλησιάζει σε μια διασταύρωση, μειώνει ταχύτητα για να ελέγξει και ξεκινάει, όμως δεν έχει υπολογίσει σωστά την ταχύτητα κίνησης ενός Toyota RAV4 και βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά συστήματα του Tesla έχουν εντοπίσει τον κίνδυνο και σταματάνε εγκαίρως το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να αποφευχθεί.

Όταν σου συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό, συνειδητοποιείς πόσο τυχεροί είμαστε που πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν τόσα πολλά συστήματα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.