Είστε εδώ

Auto News

Ηνωμένες Πολιτείες - Τενεσί: Ο προσεχτικός και ο απρόσεχτος οδηγός (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο σημαντικό είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι όταν οδηγούμε, και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αν δεν το κάνουμε.

Γενικά η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο θεωρείται πιο εύκολη καθώς, μπορεί οι ταχύτητες να είναι μεγαλύτερες όμως τα αυτοκίνητα συνήθως είναι λιγότερα, οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι μεγαλύτερες και δεν υπάρχει η πιθανότητα να “πεταχτεί” κάποιος από ένα στενό ή να παραβιάσει κάποιο φανάρι ή “STOP”.

Ωστόσο, αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να αποφύγουμε ό,τι απρόοπτο και αν συμβεί, όπως έκανε ο οδηγός του αυτοκινήτου με την κάμερα.

Μπροστά του βλέπουμε να κινείται ένα Kia Sorento το οποίο, όμως, από τον τρόπο που αλλάζει λωρίδες, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο οδηγός τους είναι αφηρημένος ή ότι ασχολείται παράλληλα με την οδήγηση και με κάτι άλλο όπως το κινητό του.

Αναμενόμενα, δεν αργεί η στιγμή που το αυτοκίνητο πηγαίνει στην άκρη του δρόμου και εκεί συγκρούεται με το μικρό μεταλλικό τμήμα που μπαίνει εκεί που αρχίζει και τελειώνει το τσιμεντένιο στηθαίο.

Με την απόσταση που μεσολαβεί ανάμεσα στο αυτοκίνητο με την κάμερα και το Sorento, ο χρόνος αντίδρασης είναι πολύ μικρός ενώ έτσι όπως έγινε το ατύχημα, θεωρητικά η κίνηση που θα έκαναν οι περισσότεροι θα ήταν να κινηθούν προς τα δεξιά. Όμως, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δεν το κάνει και ορθώς. Αφενός στα δεξιά του υπήρχε άλλο αυτοκίνητο, αφετέρου το Sorento μετά το χτύπημα πετάχτηκε προς το μέσο του οδοστρώματος.

Έτσι, ενώ για ένα δραματικό δευτερόλεπτο φαίνεται ότι θα υπάρξει σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, για καλή τύχη όλων δημιουργείται ξαφνικά ένα κενό από το οποίο καταφέρνει να περάσει αλώβητος.

Βλέπουμε, λοιπόν, την πλήρη αντίθεση, από τη μία ο απρόσεχτος οδηγός που τελικά παθαίνει το ατύχημα και από την άλλη ο απόλυτα συγκεντρωμένος, που καταφέρνει να αποφύγει μία εκ πρώτης όψεως αναπόφευκτη σύγκρουση.

Ευτυχώς από το ατύχημα δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και βγήκαν από αυτό όλοι σώοι και αβλαβείς, όμως είμαστε σίγουροι ότι αυτή η εμπειρία θα αποτελέσει πολύ μεγάλο μάθημα για τον οδηγό του Sorento.

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.