Είστε εδώ

Auto News

Ηνωμένες Πολιτείες: Καραμπόλα 100 οχημάτων λόγω χιονιά (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Μεταξύ αυτών των επιπτώσεων είναι και η καραμπόλα που έγινε στον αυτοκινητόδρομο I-25 στην οποία ενεπλάκησαν 100 αυτοκίνητα. Αυτό το τεράστιο “ατύχημα” ξεκίνησε όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους έξι αυτοκίνητα, όμως η ολισθηρότητα του δρόμου και η μειωμένη ορατότητα είχε ως αποτέλεσμα στη συνέχεια να χτυπήσουν πολλά ακόμα οχήματα.

Μάλιστα, η έκταση της καραμπόλας ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η επέμβαση του Ερυθρού Σταυρού ώστε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στους αυτοκινητιστές. Ανάμεσα στα οχήματα που έπαθαν ζημιές είναι αρκετές νταλίκες αλλά και πληθώρα καθημερινών αυτοκινήτων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταστράφηκαν εντελώς.

Το ευτύχημα είναι ότι παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό οχημάτων δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια παρά μόνο κάποιοι υπέστησαν τραυματισμούς, οι οποίοι σύμφωνα με τις τοπικές αρχές κυμαίνονται από πολύ ελαφριούς μέχρι σοβαρούς.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ότι η ορατότητα στην περιοχή είχε πέσει ακόμα και κάτω από τα 90 μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.