Είστε εδώ

Auto News

Ηνωμένες Πολιτείες: Η γέφυρα που καταστρέφει φορτηγά (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Βόρεια Καρολίνα υπάρχει μία γέφυρα τρένου η οποία είναι ιδιαίτερα διάσημη στο internet αφού εξ’ αιτίας της έχουν καταστραφεί πολλά φορτηγά, τόσο πολλά ώστε υπάρχει πλέον και site στο οποίο ανεβαίνουν τα ανάλογα βίντεο.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της που ευθύνεται για τις καταστροφές ψηλών οχημάτων είναι το χαμηλό της ύψος το οποίο φτάνει τα 3.55 μέτρα. Βέβαια, επειδή η γέφυρα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες η μέτρηση του ύψους γίνεται σε πόδια και ίντσες. Έτσι, προκύπτει το 11foot8 που είναι και το όνομα με το οποίο είναι γνωστή η γέφυρα (foot στα Αγγλικά σημαίνει πόδι).

Προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα οι αρχές έχουν τοποθετήσει σύστημα που μετράει από μακριά το ύψος ενός οχήματος και αν κρίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αναβοσβήνει μία επιγραφή πάνω από τη γέφυρα η οποία ειδοποιεί τους οδηγούς να μην περάσουν. Ωστόσο, είναι πολλοί εκείνοι που αγνοούν την προειδοποίηση, είτε επειδή δεν τη βλέπουν καν, είτε επειδή θεωρούν ότι το όχημά τους θα χωρέσει.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η κάμερα που παρακολουθεί τη γέφυρα έχει καταγράψει από το 2008 144 ατυχήματα με το πιο πρόσφατο να γίνεται στις 13 Μαρτίου. Στα βίντεο που ακολουθούν θα δούμε τα ατυχήματα νούμερο 142 και 143 που συνέβησαν στις 21 και 22 Φεβρουαρίου τα οποία είναι πανομοιότυπα.

Η φωτεινή πινακίδα τους προειδοποίησε να μην περάσουν, εκείνοι συνέχισαν και τελικά τα φορτηγά τους καταστράφηκαν. Ένα ακόμα κοινό στοιχείο είναι ότι τη στιγμή του ατυχήματος στο πεζοδρόμιο υπήρχαν πεζοί οι οποίο ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα.

Δείτε τι συμβαίνει όταν μία γέφυρα είναι πιο χαμηλή από το όχημα που πάει να περάσει από κάτω της.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το κανάλι στο YouTube όπου ανεβαίνουν όλα τα βίντεο από τη διάσημη γέφυρα.

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.