Είστε εδώ

Auto News

Ηνωμένες Πολιτείες: Η γέφυρα που καταστρέφει φορτηγά (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Βόρεια Καρολίνα υπάρχει μία γέφυρα τρένου η οποία είναι ιδιαίτερα διάσημη στο internet αφού εξ’ αιτίας της έχουν καταστραφεί πολλά φορτηγά, τόσο πολλά ώστε υπάρχει πλέον και site στο οποίο ανεβαίνουν τα ανάλογα βίντεο.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της που ευθύνεται για τις καταστροφές ψηλών οχημάτων είναι το χαμηλό της ύψος το οποίο φτάνει τα 3.55 μέτρα. Βέβαια, επειδή η γέφυρα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες η μέτρηση του ύψους γίνεται σε πόδια και ίντσες. Έτσι, προκύπτει το 11foot8 που είναι και το όνομα με το οποίο είναι γνωστή η γέφυρα (foot στα Αγγλικά σημαίνει πόδι).

Προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα οι αρχές έχουν τοποθετήσει σύστημα που μετράει από μακριά το ύψος ενός οχήματος και αν κρίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αναβοσβήνει μία επιγραφή πάνω από τη γέφυρα η οποία ειδοποιεί τους οδηγούς να μην περάσουν. Ωστόσο, είναι πολλοί εκείνοι που αγνοούν την προειδοποίηση, είτε επειδή δεν τη βλέπουν καν, είτε επειδή θεωρούν ότι το όχημά τους θα χωρέσει.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η κάμερα που παρακολουθεί τη γέφυρα έχει καταγράψει από το 2008 144 ατυχήματα με το πιο πρόσφατο να γίνεται στις 13 Μαρτίου. Στα βίντεο που ακολουθούν θα δούμε τα ατυχήματα νούμερο 142 και 143 που συνέβησαν στις 21 και 22 Φεβρουαρίου τα οποία είναι πανομοιότυπα.

Η φωτεινή πινακίδα τους προειδοποίησε να μην περάσουν, εκείνοι συνέχισαν και τελικά τα φορτηγά τους καταστράφηκαν. Ένα ακόμα κοινό στοιχείο είναι ότι τη στιγμή του ατυχήματος στο πεζοδρόμιο υπήρχαν πεζοί οι οποίο ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα.

Δείτε τι συμβαίνει όταν μία γέφυρα είναι πιο χαμηλή από το όχημα που πάει να περάσει από κάτω της.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το κανάλι στο YouTube όπου ανεβαίνουν όλα τα βίντεο από τη διάσημη γέφυρα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.