Είστε εδώ

Auto News

Ηνωμένες Πολιτείες: Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιο βίντεο στο οποίο ένας οδηγός κάνει brake checking σε έναν άλλο, δηλαδή πατάει το φρένο προκειμένου να αναγκάσει και αυτόν που ακολουθεί να κάνει το ίδιο και σχεδόν κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι να έχουμε κάποια επαφή.

Αυτό συνέβη και στο μπλε Honda Civic του βίντεο το οποίο λίγα δευτερόλεπτα μετά την αρχή της καταγραφής, το βλέπουμε να προσπερνάει τον τράκτορα από δεξιά και να κάνει απότομο ελιγμό ώστε να βρεθεί στην αριστερή λωρίδα.

Εκεί, βρέθηκε στην πορεία ενός Hummer H2, στο οποίο αποφάσισε να κάνει brake checking. Δυστυχώς, το βίντεο δε μας διαφωτίζει σχετικά με το τι προηγήθηκε αλλά ούτε και η περιγραφή, οπότε μπορούμε μόνο υποθέσεις να κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν συνέβη νωρίτερα, ο οδηγός του Civic επρόκειτο να μετανιώσει που αποφάσισε να κάνει brake checking σε κάποιον άλλο καθώς το Hummer δεν πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως, είτε λόγω ολιγωρίας του οδηγού, είτε επειδή πρόκειται για πολύ πιο ογκώδες όχημα, παράγοντας που δυσκολεύει το φρενάρισμα έτσι κι αλλιώς.

Άσχετα από την αιτία που συνέβησαν όσα βλέπουμε στο βίντεο, εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το να παίζουμε με την τύχη μας σε οριακές καταστάσεις όπως το brake checking, μόνο επιζήμιο μπορεί να είναι.

Σχετικά άρθρα

Peugeot 2008

Από τη στιγμή που η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη και σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι εταιρείες επιλέγουν να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα τους εκεί.

Rally Sprint Βοιωτίας

Τι και αν είναι έκπτωτο το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ, τι και αν επιτροπή αγώνων δεν υπάρχει εν τούτοις τα σωματεία που ψηφίζουν για την ΟΜΑΕ και το Δ.Σ. της, συνεχίζουν την διοργάνωση αγώνων.

Βάσω Κουρτίδου

Περίπου 12 χρόνια πριν, ίσως και λίγο παραπάνω, θυμάμαι με νοσταλγία ένα κοριτσάκι στην πρώτη του επαφή με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Toyota

Για ακόμα μια φορά η Toyota αποδεικνύει με πράξεις τη βαθιά πεποίθηση της ότι η έννοια της κινητικότητας δεν περιορίζεται μόνο στα αυτοκίνητα.

10o rally Tuscan Rewind

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές κοντά στη Σιένα, καθώς στον τελευταίο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος 22-23 Nοεμβρίου παίζεται ο τίτλος.

Porsche

Παρότι πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Formula E, ανάμεσα στους οποίους και η Porsche, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που αρνούνται να εντάξουν τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε το τμήμα Ν για να “στεγάσει” όλες τις δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως τα i30, i30 Fastback και Veloster, τρία προσθιοκίνητα με τα οποία εγκαινίασε τις δραστηριότητες του τμήματος.

General Motors

Θέλοντας, ίσως, να κλέψει λίγη από τη λάμψη της παρουσίασης του Tesla Cybertruck, του πρώτου pick-up στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας, η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπαρα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει το δικό του ηλεκτρικό pick-up το 2021.

Lexus

Η Lexus, ως θυγατρική premium εταιρεία της Toyota, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υβριδικής τεχνολογίας, ωστόσο ήρθε η ώρα να μπει και αυτή στην πρίζα.

Tesla

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η Tesla αποκάλυψε στο κοινό το πρώτο pick-up της ιστορίας της, με μία εκδήλωση που έγινε στην Καλιφόρνια και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στην πολύ ιδιαίτερη σχεδίασή του, η οποία θα ταίριαζε πολύ εύκολα σε κάποια ταινία της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται