Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Τι ιδιαίτερο έχει η μάσκα στο νέο της SUV; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Το ενδιαφέρον μας αναμένεται να τραβήξει η Hyundai στο επερχόμενο Σαλόνι του Λος Άντζελες (18-21 Νοεμβρίου), καθώς εκεί θα παρουσιάσει ένα νέο SUV σε πρωτότυπη μορφή.

Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία το εν λόγω SUV θα διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης , καθώς στόχος του είναι να βρίσκεται σε ισορροπία με το περιβάλλον και να μην το επιβαρύνει.

Πρόκειται για το έβδομο κατά σειρά πρωτότυπο μοντέλο που δημιουργεί το Κέντρο Σχεδίασης της Hyundai, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη παγκόσμια σχεδιαστική της γλώσσα ονόματι “Sensuous Sportiness”, η οποία περιέχει σπορ και συναισθηματικά χαρακτηριστικά.

Η αρχιτεκτονική του νέου SUV βασίζεται στην «Παραμετρική Φαντασία» και στην «Υπερβατική Συνδεσιμότητα» σύμφωνα με την περιγραφή της Hyundai. Μέσα από το παρακάτω video παίρνουμε μια γεύση από τις πολλές ανάγλυφες επιφάνειες και τις έντονες ακμές που υπάρχουν στο αμάξωμα του νέου SUV, παρατηρούμε επίσης τα Led πίσω φωτιστικά σώματα που επικοινωνούν μεταξύ τους, τα φωτιζόμενα λογότυπα της Hyundai, το συρόμενο πάνελ που αποκαλύπτει την πρίζα για τη φόρτιση της μπαταρίας, την απουσία πλευρικών καθρεπτών, τους μεγάλους τροχούς και την κεκλιμένη γραμμή της οροφής.

Σημείο αναφοράς όμως αποτελεί η μάσκα του νέου SUV, η οποία διαθέτει ενεργές γρίλιες που παραμένουν κλειστές όταν το όχημα είναι ακίνητο, ενώ όταν βρίσκεται εν κινήσει κάθε μεμονωμένο στοιχείο της γρίλιας κινείται σε προκαθορισμένη ακολουθία. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη αεροδυναμική, απόδοση καυσίμου και ψύξη του κινητήρα. Στα άκρα της μάσκας βρίσκονται αυτόνομες Led μονάδες με το σχήμα τους να θυμίζει φτερά. Η καινοτόμα «κρυφή υπογραφή», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται,  στα φώτα προέρχεται από το Le Fil Rouge και το ανανεωμένο Grandeur

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.