Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Θα κατασκευάσει ηλεκτρική γουρούνα;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να διαθέτουν τα δικά τους σχεδιαστικά κέντρα στα οποία διαμορφώνεται η εμφάνιση των μοντέλων τους όμως κατά καιρούς συνεργάζονται και με διάφορες σχολές σχεδίου προκειμένου να αντλήσουν νέες, πρωτότυπες ιδέες είτε πρόκειται για ήδη υπάρχοντα projects είτε για εντελώς καινούρια.

Έτσι και η Hyundai συνεργάστηκε με το Istituto Europeo di Design (IED), μια σχολή σχεδίου που έχει έδρα στο Τορίνο και το αποτέλεσμα ήταν το Kite. Πρόκειται για μια ηλεκτρική γουρούνα η οποία έχει μήκος 3.745 χλστ. πλάτος 2.235 χλστ. και ύψος 1.455 χλστ ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.580 χλστ.

Το Kite είναι διθέσιο και κινείται από ηλεκτρικό σύνολο που χρησιμοποιεί κινητήρα brushless (τύπος ηλεκτρικού κινητήρα χωρίς ψύκτρες).

Το IED χαρακτηρίζει το Kite ως ένα από τα πιο σημαντικά πρωτότυπα που έχει δημιουργήσει καθώς είναι το πρώτο στο οποίο φροντίζουν να σχεδιάσουν και το εσωτερικό. Εκεί έχουν χρησιμοποιηθεί καθίσματα από τη Sabelt και κιβώτιο ταχυτήτων που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Gruppo Sila.

Το Kite σχεδιάστηκε ως διδακτορική εργασία στο πλαίσιο μεταπτυχιακού με αντικείμενο νέες ιδέες γύρω από τη μετακίνηση. Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.