Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Πώς κρατάει διαρκώς καθαρό τον αέρα στην καμπίνα;

του Γιώργου Ψαρρά

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Hyundai λοιπόν εξελίσσει ένα νέο έξυπνο σύστημα που φιλτράρει τον αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Η καινοτομία του εν λόγω συστήματος είναι ότι ελέγχει συνεχώς την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του οχήματος πριν την είσοδο των επιβατών, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ ενεργεί διαρκώς ώστε να φιλτράρει βλαβερά μικροσωματίδια.

Τα συμβατικά συστήματα καθαρισμού του αέρα λειτουργούν μόνο για μια καθορισμένη χρονική περίοδο και έπειτα απενεργοποιούνται, ανεξάρτητα από την υφιστάμενη ποιότητα αέρα στην καμπίνα. Οι επιβάτες μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα από μια ένδειξη με 16 μπάρες διαβάθμισης που προβάλλεται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα διαβάθμισης του αέρα (Εξαιρετικό, Καλό, Αποδεκτό και Φτωχό) σύμφωνα με τα πρότυπα της Κορέας για τα περιβαλλοντικά θέματα. Το συγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα μπορεί σχεδόν στιγμιαία να καταφέρει μετάβαση από το Φτωχό στο Εξαιρετικό επίπεδο.

Να πούμε ακόμα ότι νέο σύστημα καθαρισμού του αέρα καμπίνας συνδυάζεται με προηγμένα φίλτρα αέρα υψηλής απόδοσης που αυξάνουν το ρυθμό συλλογής λεπτών σωματιδίων από 94% έως 99%, ενώ μπορεί να κλείσει αυτόματα τα παράθυρα για την ταχύτερη διαδικασία καθαρισμού.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

7ο Φθινοπωρινό ράλι

Με τον τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα όλα είναι έτοιμα για την πανηγυρική εκκίνηση του 7ου Φθινοπωρινού ράλι  που το πρώτο αυτοκίνητο θα ανέβει τη ράμπα –προβλήτα Ιτέας-στις 20:30 του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου.

Γκραν Πρι Σιγκαπούρης

Παρά τα λάθη του στον τελευταίο γύρο ο πιτσιρικάς της Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στο τρλιτο και τελευταίο σκέλος των  προκριματικών για την pole position.

Volkswagen T-Roc

Περισσότερη δύναμη και εξατομίκευση προσφέρει πλέον η Volkswagen στο δημοφιλές T-Roc.

Athens Flying Week

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, οι φίλοι της αεροπορίας θα βρεθούν στη Τανάγρα για να παρακολουθήσουν την Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2019.

Αύγουστος 2019

Ο Αύγουστος αποδείχτηκε ιδιαίτερα καυτός σε ο,τι αφορά τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων καθώς ταξινομήθηκαν 9.666 νέα αυτοκίνητα καταγράφοντας ισχυρή αύξηση 24,84% με 1.923 αυτοκίνητα περισσότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 καθιστώντας τον φετινό Αύγουστο τον υψηλότερο της τε

Γκραν Πρι Σιγκαπούρης

Μετά από δύο εμφατικές νίκες του Λεκλέρκ σε Σπα και Μόντσα με την κατακόκκινη Ferrari το μεγάλο στοίχημα για τους Ιταλούς είναι εαν θα κάνουν την τρίτη στη σειρά νίκη, σε ένα από τα πιο αργά σιρκουϊ του πρωταθλήματος, 5.063 χλμ. μήκος, με τις περισσότερες στροφές, 23.

Amazon

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Amazon Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε από την Ουάσιγκτον, ότι έχει έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση 100.000 ηλεκτρικών van που θα χρησιμοποιηθούν για τις διανομές της εταιρίας.

Skoda Karoq

Οι «μετοχές» του Skoda Karoq στο «χρηματιστήριο» των πωλήσεων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Ρόμπερτ Κούμπιτσα

Ο Πολωνός Ρόμπερτ Κούμπιτσα δήλωσε στο πλαίσιο του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, ότι στο τέλος της σεζόν εγκαταλείπει τη Williams, και θα «κοιτάξει» για νέες συνεργασίες.

Lexus LY 650 flybridge

Αυτό είναι το νέο 20μετρο yacht της Lexus, με ανοιχτή γέφυρα.