Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Πώς κρατάει διαρκώς καθαρό τον αέρα στην καμπίνα;

του Γιώργου Ψαρρά

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Hyundai λοιπόν εξελίσσει ένα νέο έξυπνο σύστημα που φιλτράρει τον αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Η καινοτομία του εν λόγω συστήματος είναι ότι ελέγχει συνεχώς την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του οχήματος πριν την είσοδο των επιβατών, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ ενεργεί διαρκώς ώστε να φιλτράρει βλαβερά μικροσωματίδια.

Τα συμβατικά συστήματα καθαρισμού του αέρα λειτουργούν μόνο για μια καθορισμένη χρονική περίοδο και έπειτα απενεργοποιούνται, ανεξάρτητα από την υφιστάμενη ποιότητα αέρα στην καμπίνα. Οι επιβάτες μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα από μια ένδειξη με 16 μπάρες διαβάθμισης που προβάλλεται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα διαβάθμισης του αέρα (Εξαιρετικό, Καλό, Αποδεκτό και Φτωχό) σύμφωνα με τα πρότυπα της Κορέας για τα περιβαλλοντικά θέματα. Το συγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα μπορεί σχεδόν στιγμιαία να καταφέρει μετάβαση από το Φτωχό στο Εξαιρετικό επίπεδο.

Να πούμε ακόμα ότι νέο σύστημα καθαρισμού του αέρα καμπίνας συνδυάζεται με προηγμένα φίλτρα αέρα υψηλής απόδοσης που αυξάνουν το ρυθμό συλλογής λεπτών σωματιδίων από 94% έως 99%, ενώ μπορεί να κλείσει αυτόματα τα παράθυρα για την ταχύτερη διαδικασία καθαρισμού.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Κίνα

Από όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που οφείλεται στις πολιτικές του κράτους οι οποίες ωθούν ξεκάθαρα τους πολίτες προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου με μπαταρία.

Nέο Ford Puma

Πλέον μας χωρίζουν μόλις 48 ώρες από την αποκάλυψη του νέου Ford Puma, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Pebble Beach

Το 1975 ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του, όντας στην πέμπτη του χρονιά στη Formula 1 και δεύτερη στη Ferrari και τώρα ένα από τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε, βγαίνει σε δημοπρασία.

Mercedes Sprinter

Οι εποχές που τα επαγγελματικά βαν ήταν φτωχά σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας ανήκουν στο παρελθόν, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Sprinter, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και σε αυτόν τον τομέα.

VW T-Roc

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το πρώτο crossover με ανοιχτή οροφή στην ιστορία της κατηγορίας, για το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση το T-Roc και τώρα έχουμε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές αυτού του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε μορφή πρωτό

Bugatti

Σε ένα πανέμορφο μέρος εμφανίστηκαν οι Bugatti Divo και Chiron Sport “110 ans Bugatti” με το σκηνικό που στήθηκε να είναι ιδανικό για καρτ-ποστάλ.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς που έγινε στη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώθηκε Γκραν Πρι για πρώτη φορά, έγινε στην πίστα Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, δεν έκρυβε εκπλήξεις σε κανένα σημείο του.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Σε μια από τις πιο τεχνικές πίστες του πρωταθλήματος, στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, διαξάγεται ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τα δύο Mercedes με Χάμιλτον (τριτη φετινή pole position για τον Βρετανό)  και Μπότας να εκκινούν από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Λεκλερ με τη Ferrari

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Renault. Όχι τόσο γιατί η Renault είναι γαλλική εταιρία και ο αγώνας διεξάγεται επι γαλλικού εδάφους.

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά τον Καναδά η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα Paul Ricard.