Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Οδηγίες πλοήγησης με ολογράμματα

του Γιώργου Ψαρρά

Ένα νέο σημείο αναφοράς φέρνει η Hyundai στις οδηγίες που λαμβάνουμε από τα συστήματα πλοήγησης.

Η κορεάτικη εταιρία σε συνεργασία με την WayRay παρουσίασε στην  Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας, μέσω του Genesis G8, το πρώτο στον κόσμο σύστημα πλοήγησης με ολόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία η διαφορά, σε σύγκριση με τα head-up display που προβάλλουν σε μια μικρή επιφάνεια του παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό τις σχετικές πληροφορίες μέσω οθόνης LCD, είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ενδείξεις προβάλλονται από το ίδιο το παρμπρίζ στον πραγματικό δρόμο, ενώ προσαρμόζονται κατάλληλα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γωνία θέασης του οδηγού, παρέχοντας έτσι ακριβή καθοδήγηση.

Έτσι η προσοχή του οδηγού παραμένει αναπόσπαστη στο δρόμο. Οι εικονικές οδηγίες προβάλλονται σε επιφάνεια διαστάσεων 1.310 χλστ. Χ 3.152 χλστ. σε απόσταση 15 μέτρων από τα μάτια του οδηγού.

Η Hyundai διευκρινίζει ότι ο οδηγός δε χρειάζεται να φοράει ειδικά γυαλιά για να βλέπει τα ολογράμματα που απεικονίζουν κατευθυντήρια βέλη, ταχύτητα, προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και επικείμενους κινδύνους.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.