Είστε εδώ

Auto News

Hyundai Kona Εlectric:Πόσο αυξήθηκε η παραγωγή του;

του Γιώργου Ψαρρά

Την παραγωγή του Kona Electric αυξάνει από τις αρχές του επόμενου μήνα η Hyundai. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Kona θα κατασκευάζεται πλέον και στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Νόσοβιτς της Τσεχίας.

Το εν λόγω εργοστάσιο απασχολεί 3.300 υπαλλήλους, παράγει πάνω από 1.500 αυτοκίνητα καθημερινά και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης. Στόχος είναι να κατασκευάζονται εκεί σε ετήσια βάση 3.000 Kona Electric.

Οι προετοιμασίες στις υποδομές του εργοστασίου για την υποδοχή του Kona Electric ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες. Εκτός από τη γραμμή παραγωγής αλλαγές έπρεπε να γίνουν επίσης στα τμήματα σφραγίσεων και συγκολλήσεων, καθώς τα σχετικά εργαλεία πρέπει να εναλλάσσονται πολλές φορές την ημέρα για τα διάφορα τμήματα των i30 και Tucson, τα οποία επίσης παράγονται στο Νόσοβιτς. Σημειώνεται ότι κάθε εργαλείο σφράγισης πρέπει να εναλλάσσεται εντός πέντε λεπτών.

Δεδομένου ότι το Kona Electric είναι το πρώτο μοντέλο του συγκεκριμένου εργοστασίου με διχρωμία ανάμεσα στο αμάξωμα και στην οροφή, τροποποιήσεις έπρεπε να γίνουν και στο βαφείο. Φυσικά δόθηκε στους εργαζομένους και η απαραίτητη πρόσθετη κατάρτιση πάνω στο Kona Electric.

Παράλληλα δημιουργήθηκε και ένας νέος χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η αποθήκευση και η εγκατάσταση των μπαταριών που χρησιμοποιεί το Kona Electric. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video πλήρως αυτόνομα ρομπότ έχουν αναλάβει τη μεταφορά των μπαταριών.

Το Kona Electric παράγεται επίσης και στην Ουλσάν της Κορέας, ωστόσο η Hyundai ήθελε την κατασκευή του και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στόχος της είναι να μειώσει το χρόνο αναμονής για τους πελάτες της στη Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν την παραγγελιά και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης του δικού τους Kona Electric.

Σχετικά άρθρα

Οι προσπάθειες της Ford να χτίσει για τους ανθρώπους ένα ισχυρό «τοίχος» προστασίας απέναντι στην πανδημία του Covid-19, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η σύγχρονη ιστορία της Bugatti ξεκίνησε με την EB110, την οποία οραματίστηκε ο νέος ιδιοκτήτης της, ο Ιταλός Ρομάνο Αρτιόλι, έχοντας στόχο να βάλει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης την εταιρεία.  

Η Williams δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της.

Δεν είναι μυστικό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που έχουν επηρεάσει την απόδοσή της, καθώς το 2019 όχι απλά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. 

Η λίστα των παραγγελιών άνοιξε στη χώρα μας και αν διαθέτετε από 52.250 ευρώ για το νέο Sportback ή από 52.350 ευρώ για το επίσης νέο A5 Coupe, μπορείτε να …γραφτείτε.

Τα αυτοκίνητα θα εισάγονται στη χώρα μας με μια μόνο επιλογή από πλευράς κινητήρα. 2λιτρο βενζίνης 190 ίππων…

Μία νέα παραλλαγή της G-Class ετοιμάζει η Carlex Design, η πολωνική εταιρεία από την οποία έχουμε δει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες εστιάζονται κυρίως σε αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Υπάρχει άραγε καλύτερο κλίμα από αυτό της Ελλάδας για την Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet, καθώς μπορεί να έχει σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου την υφασμάτινη οροφή της ανοιχτή.

Η Ford είχε πειραματιστεί τη δεκαετία του ‘60 με τη δημιουργία κάποιας έκδοσης του Mustang, όπου ο κινητήρας θα ήταν στο κέντρο, όμως τώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι ότι κανένας στην εταιρεία δε θυμάται λεπτομέρειες, ενώ τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχουν είναι τέσσερις φωτογ

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Οι οίκοι στην Ευρώπη «ψάχνονται» στο θέμα της διαφοροποίησης, ενώ δεν είναι λίγοι που «παντρεύουν» το παρελθόν με σύγχρονες τεχνολογίες. 

Ένας τέτοιος οίκος είναι ο Lazareth που έφτιαξε ένα Mini Moke με καρδιά Maserati. 

Έαν έχεις κέφι όλα γίνονται.