Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Αναπνέοντας από την εξάτμιση ενός Nexo

του Σωτήριου Χάλλα

Το να τρέχεις κλεισμένος μέσα σε μια φούσκα και η μοναδική παροχή αέρα να προέρχεται από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου, δεν ακούγεται ως πολύ καλή ιδέα, εκτός αν πρόκειται για την εξάτμιση του υδρογονοκίνητου Hyundai Nexo.

Τα μοντέλα που χρησιμοποιούν υδρογόνο για την κίνησή τους δεν έχουν επιβλαβείς εκπομπές ρύπων. Αντίθετα, αυτά που βγάζουν από την εξάτμιση είναι νερό και φιλτραρισμένο σε ποσοστό 99.9% οξυγόνο.

Θέλοντας να μας δείξει πόσο καθαρά είναι τα μοντέλα υδρογόνου, η Hyundai Ισπανίας ζήτησε από την κολυμβήτρια της εθνικής Ισπανίας και χρυσή ολυμπιονίκη το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Μιρέια Μπελμόντε, να κλειστεί σε μια φούσκα μέσα στην οποία θα έτρεχε πάνω σε ένα διάδρομο και η μοναδική πηγή φρέσκου αέρα θα ήταν η εξάτμιση του Nexo.

Το "πείραμα" πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αφού η Μπελμόντε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όσο ήταν μέσα στη φούσκα. Αντίθετα, οι. μετρήσεις ότι ο αέρας που ανέπνεε ήταν πιο καθαρός από εκείνον που υπάρχει σε πολλές πόλεις.

Μπορεί η παραπάνω ενέργεια να έγινε για διαφημιστικούς λόγους, όμως δείχνει ότι υπάρχει ένας τρόπος να μετακινουμαστε που είναι πιο καθαρός και από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απλά πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσει περαιτέρω ως τεχνολογία και να γίνει πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Σχετικά άρθρα

Porsche

Τα φώτα στα άδυτα του Τσούφενχαουζεν, λίγο έξω από τη Στουτγάρδη δεν σβήνουν. Οι τεχνικοί και οι μηχανολόγοι μπορούν να εναλλάσσονται στις βάρδιες, αλλά οι υπολογιστές δεν σβήνουν. 

M-Sport

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το τεχνολογικό κέντρο της M-Sport που αποτελεί μια αυτοτελή μονάδα εξέλιξης της όποια ιδέας έχει να κάνει με το motorsport. 

Aπό την αρχική σύλληψη ως ιδέα μέχρι τη σχεδίαση και την παραγωγή. 

Nissan

Tα δύο καινούργια μοντέλα της Nissan, τα Skyline και Dayz απέσπασαν δύο σημαντικά βραβεία για την καριέρα των αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Το Nissan Dayz κέρδισε το βραβείο Small Mobility και το Nissan Skyline με την τεχνολογία ProPILOT 2.0, πήρε το βραβείο Best Innovation.

FIA Prize Giving 2019

Στο Λούβρο, στο Παρίσι, την Πόλη του Φωτός, οι πρωταθλητές είχαν το ραντεβού τους. 

Formula 1-Μercedes

Στο Παρίσι, στο gala της FIA, έγινε με κάθε επισημότητα η απονομή των επάθλων στους παγκόσμιους πρωταθλητές για τη χρονιά που μας βρίσκει στη δύση της. 

Formula 1: Λιούις Χάμιλτον

Η Mercedes είναι χωρίς αμφιβολία η κυρίαρχη ομάδα στη Formula 1 από το 2014 που άλλαξαν οι κινητήρες και έγιναν υβριδικοί, οπότε είναι λογικό όλοι οι οδηγοί να θέλουν να βρεθούν στο κόκπιτ των μονοθεσίων της.

Monza rally show

Να πούμε ότι δεν ζηλεύουμε, θα είναι ψέμα, ότι δεν στενοχωριόμαστε, ακόμα μεγαλύτερο ψέμα. 

Fiat 124 Spider

Η Fiat παρουσίασε το 2016 το 124 Spider, ένα roadster το οποίο είναι αδερφάκι του Mazda MX-5, αφού τα δύο μοντέλα αναπτύχθηκαν από κοινού από τις δύο εταιρείες, ενώ και κατά την παραγωγή χρησιμοποιούνται κοινά τμήματα.

Jaguar Mark 2

Έξι δεκαετίες πέρασαν από την πρεμιέρα της Jaguar Mark 2 στο Σαλόνι Earls Court του Λονδίνου το 1959.

Genesis

Η Genesis αποτελεί το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή σε Η.Π.Α., Καναδά, Ρωσία, Νότια Κορέα, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, όμως υπάρχει πιθανότητα το επόμενο διάστημα να τη δούμε και στην Ευρώπη.