Είστε εδώ

Auto News

Hummer: Πλησιάζει η "ανάστασή" της

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί η λειτουργία της Hummer να σταμάτησε το 2010, όταν βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το τελευταίο αυτοκίνητο που έφερε τα σήματά της, όμως υπάρχουν έντονες φήμες ότι η General Motors έχει αποφασίσει να την επαναφέρει στη ζωή.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη κλείσει συμφωνία με τον παίκτη του NBA, LeBron James, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαφήμιση η οποία θα αφορά τη Hummer. Μάλιστα, η εν λόγω διαφήμιση όπως όλα θα δείχνουν θα προβληθεί σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του Super Bowl. Το Super Bowl είναι ο τελικός του πρωταθλήματος NFL, δηλαδή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το οποίο μετά από εκείνον του Champions League είναι το ετήσιο αθλητικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλον τον κόσμο.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η παραγωγή των νέων Hummer αναμένεται να ξεκινήσει το 2021 με το πρώτο μοντέλο να είναι ένα σκληροτράχηλο pick-up για τους ενθουσιώδεις της εκτός δρόμου οδήγησης. Παλαιότερα δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι θα υπάρξει πιο δυνατή έκδοση το 2022 και ότι στην παραγωγή θα μπει και ένα SUV το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν τα πρώτα νέα μοντέλα της Hummer, αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα προσφέρονται αποκλειστικά με ηλεκτρικούς κινητήρες.

Μία κίνηση η οποία είναι άγνωστο πώς θα τη δεχτεί το κοινό είναι ότι η GM σκέφτεται να μη λανσάρει τη Hummer ως ανεξάρτητη μάρκα όπως ήταν μέχρι το 2010, αλλά ως υπο-μάρκα της GMC, με τα αυτοκίνητα να αναγράφουν “Hummer by GMC”.  Οι λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν λιγότερα πράγματα να γίνουν, όπως η δημιουργία δικτύου αντιπροσώπων από την αρχή.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία κάνει άνοιγμα στους πελάτες που είναι φίλοι της GMC, οι οποίοι στις Η.Π.Α. είναι αρκετοί.

Όσο για τις τιμές των νέων μοντέλων, υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση ότι θα κινείται στις 90.000 δολάρια (68.892 ευρώ), όμως αυτό είναι απλά μια εκτίμηση.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.