Είστε εδώ

Auto News

Honda: Το Civic Type R αδυνάτισε

του Σωτήριου Χάλλα

Μόλις πρόσφατα η Honda ανανέωσε το Civic, περιλαμβανομένης της έκδοσης Type R, όμως τώρα ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ειδικού μοντέλου με την ονομασία Limited Edition, το οποίο αναμένεται να δούμε αργότερα μέσα στο 2020.

Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το “το Type R που είναι απόλυτα εστιασμένο στην πίστα”. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 700 μονάδες, με τις 600 να προορίζονται για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις υπόλοιπες 100 για την Ευρώπη, ενώ χρωματικά θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικό στη νέα, κίτρινη απόχρωση με την ονομασία Phoenix Yellow στην Αμερική και Sunlight Yellow στην Ευρώπη.

Στην αμερικανική έκδοση έχει μειωθεί το βάρος κατά 20.9 κιλά, χάρη στις νέες ζάντες από την BBS, τη μειωμένη χρήση ηχομονωτικού υλικού και την αφαίρεση στοιχείων όπως η εταζέρα, ο πίσω υαλοκαθαριστήρας και οι αεραγωγοί για τους πίσω επιβάτες.

Στην ευρωπαϊκή του έκδοση το μοντέλο θα έχει μειωμένο κατά 47 κιλά βάρος, παρά το γεγονός ότι έχει διατηρήσει τα πίσω καθίσματα, σε αντίθεση με άλλα μοντέλα στις απόλυτα κορυφαίες τους εκδόσεις. Για να γίνει αυτό έχουν αφαιρεθεί τα ίδια στοιχεία με την αμερικανική έκδοση και επιπλέον το infotainment και το σύστημα κλιματισμού.

Όσον αφορά τον κινητήρα δεν αλλάζει τίποτα, καθώς το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 2.0 λίτρων να συνεχίζει να αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής, σε συνδυασμό με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι με την τιμή να είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η Mazda να επέστρεψε με επιτυχία πριν από ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά, έπειτα από πολυετή απουσία.

Ωστόσο η παρουσίαση στο αυτοκινητιστικό στερέωμα αριθμεί πλέον έναν αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1920. Για το λόγο αυτό το 2020 είναι εορταστικό έτος για την ιαπωνική εταιρεία.

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.