Είστε εδώ

Auto News

Honda: Θέτει φιλόδοξους στόχους για τα ηλεκτρικά

του Σωτήριου Χάλλα

Στο σαλόνι της Γενεύης που συνεχίζεται μέχρι τις 17 Μαρτίου η Honda έκανε ανακοινώσεις που αφορούν το μέλλον της γκάμας της και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα που είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε υβριδικά..

Οι Ιάπωνες είχαν ανακοινώσει πριν από δύο χρόνια ότι μέχρι το 2025 ήθελαν να διαθέτουν ηλεκτρικές ή/και υβριδικές εκδόσεις τουλάχιστον στα 2/3 των διαθέσιμων μοντέλων. Πλέον, αυτός ο στόχος άλλαξε και έγινε πιο φιλόδοξος καθώς οι άνθρωποι της Honda θέλουν στον ίδιο χρονικό ορίζοντα να διαθέτουν τέτοιου είδους μοντέλα στο σύνολο της γκάμας τους. Βέβαια, αυτό αφορά τα αυτοκίνητα που διατίθενται στην Ευρώπη και όχι σε όλον τον κόσμο, αφού στη Γηραιά Ήπειρο οι αυστηρές προδιαγραφές για τους ρύπους ωθούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πάρουν πιο δραστικά μέτρα σε σχέση με άλλα μέρη του πλανήτη.

Προκειμένου να πετύχει το στόχο της η ιαπωνική εταιρεία αφ’ ενός θα αυξήσει τα μοντέλα που έχουν κάποιου είδους ηλεκτροκινητήρα, αφ’ ετέρου θα εξελίξει τον φορτιστή Honda Power Manager ο οποίος έχει την ικανότητα να στέλνει ρεύμα από την πρίζα προς το αυτοκίνητο αλλά και αντίστροφα.

Ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε από τη Honda θα είναι το e Prototype, ένα αυτοκίνητο πόλης με αυτονομία που θα αγγίζει τα 200 χλμ. και ικανότητα φόρτισης από 0% μέχρι 80% σε μισή ώρα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .