Είστε εδώ

Auto News

Honda: Οι αλλαγές του ανανεωμένου Civic Type R

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά την ανανέωση της γκάμας του Civic από τη Honda, ήρθε η ώρα οι Ιάπωνες να κάνουν το ίδιο και για την πιο γρήγορη έκδοση του εκπροσώπου τους στη μικρομεσαία κατηγορία, εκείνη που φέρει τα διακριτικά Type R.

Η παρουσίαση του ανανεωμένου Civic Type R γίνεται στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο που γίνεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα 10 – 12 Ιανουαρίου.

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι λίγες και εντοπίζονται στη νέα, μεγαλύτερη γρίλια η οποία εξασφαλίζει καλύτερη ψύξη στον κινητήρα και στην ύπαρξη νέου μπλε χρώματος το οποίο ονομάζεται Boost Blue.

Στο εσωτερικό το τιμόνι πλέον έχει επένδυση από αλκαντάρα, ενώ αλλαγμένος είναι και ο λεβιές ταχυτήτων του χειροκίνητου κιβωτίου, ο οποίος μάλιστα έχει ακόμα κοντύτερες διαδρομές ανάμεσα στις έξι διαθέσιμες σχέσεις. Ακόμα, έχει προστεθεί η δυνατότητα για αναπαραγωγή ήχου που θυμίζει εκείνον του κινητήρα, από τα ηχεία, ο οποίος θα αλλάζει ανάλογα με το προφίλ οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Σε μηχανολογικό επίπεδο ο κινητήρας παραμένει ίδιος, όμως η μπροστινή ανάρτηση έχει δεχτεί βελτιώσεις ώστε να παρουσιάζει μικρότερες τριβές και βελτιωμένη αίσθηση τον οδηγό, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην πίσω ανάρτηση, η οποία έγινε πιο σκληρή για καλύτερο έλεγχο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.