Είστε εδώ

Auto News

General Motors: Το ηλεκτρικό pick-up και η "ανάσταση" της Hummer

του Σωτήριου Χάλλα

Θέλοντας, ίσως, να κλέψει λίγη από τη λάμψη της παρουσίασης του Tesla Cybertruck, του πρώτου pick-up στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας, η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπαρα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει το δικό του ηλεκτρικό pick-up το 2021.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του θεσμού Barclay’s Global Automotive Conference, με το χρονικό πλάνο που έδωσε η Μπάρα να δείχνει αρκετά φιλόδοξο. Αυτό το λέμε επειδή ο αντιπρό3εδρος της GM και υπεύθυνος στρατηγικής, είχε απορρίψει τον Ιανουάριο το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ηλεκτρικού pick-up.

Ωστόσο, φαίνεται ότι από τον Ιανουάαριο μέχρι σήμερα άλλαξαν τα πλάνα της εταιρείας. Μάλιστα, αυτή είναι η βαθύτερη αιτία που τελικά δεν έκλεισε το εργοστάσιο Detroit-Hamtramck.

Η Μπάρα δεν αποκάλυψε πολλά σχετικά με το pick-up το οποίο αποκάλεσε BET (Battery Electric Truck), κάνοντας λογοπαίγνιο αφού η λέξη bet σημαίνει στοίχημα (το στοίχημα της δημιουργίας του πρώτου ηλεκτρικού pick-up της εταιρείας).

Το εν λόγω μοντέλο θα είναι ένα από τα 20 ηλεκτρικά που θα παρουσιάσει μέχρι το 2023 η εταιρεία.

Από τα λίγα πράγματα που ξέρουμε μέχρι τώρα σχετικά, είναι ότι θεωρείται αρκετά πιθανό να βγει στην αγορά με το όνομα της Hummer. Εκτός από την General Motors, ηλεκτρικό pick-up ετοιμάζει και η Cadillac.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Porsche

Τα φώτα στα άδυτα του Τσούφενχαουζεν, λίγο έξω από τη Στουτγάρδη δεν σβήνουν. Οι τεχνικοί και οι μηχανολόγοι μπορούν να εναλλάσσονται στις βάρδιες, αλλά οι υπολογιστές δεν σβήνουν. 

M-Sport

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το τεχνολογικό κέντρο της M-Sport που αποτελεί μια αυτοτελή μονάδα εξέλιξης της όποια ιδέας έχει να κάνει με το motorsport. 

Aπό την αρχική σύλληψη ως ιδέα μέχρι τη σχεδίαση και την παραγωγή. 

Nissan

Tα δύο καινούργια μοντέλα της Nissan, τα Skyline και Dayz απέσπασαν δύο σημαντικά βραβεία για την καριέρα των αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Το Nissan Dayz κέρδισε το βραβείο Small Mobility και το Nissan Skyline με την τεχνολογία ProPILOT 2.0, πήρε το βραβείο Best Innovation.

FIA Prize Giving 2019

Στο Λούβρο, στο Παρίσι, την Πόλη του Φωτός, οι πρωταθλητές είχαν το ραντεβού τους. 

Formula 1-Μercedes

Στο Παρίσι, στο gala της FIA, έγινε με κάθε επισημότητα η απονομή των επάθλων στους παγκόσμιους πρωταθλητές για τη χρονιά που μας βρίσκει στη δύση της. 

Formula 1: Λιούις Χάμιλτον

Η Mercedes είναι χωρίς αμφιβολία η κυρίαρχη ομάδα στη Formula 1 από το 2014 που άλλαξαν οι κινητήρες και έγιναν υβριδικοί, οπότε είναι λογικό όλοι οι οδηγοί να θέλουν να βρεθούν στο κόκπιτ των μονοθεσίων της.

Monza rally show

Να πούμε ότι δεν ζηλεύουμε, θα είναι ψέμα, ότι δεν στενοχωριόμαστε, ακόμα μεγαλύτερο ψέμα. 

Fiat 124 Spider

Η Fiat παρουσίασε το 2016 το 124 Spider, ένα roadster το οποίο είναι αδερφάκι του Mazda MX-5, αφού τα δύο μοντέλα αναπτύχθηκαν από κοινού από τις δύο εταιρείες, ενώ και κατά την παραγωγή χρησιμοποιούνται κοινά τμήματα.

Jaguar Mark 2

Έξι δεκαετίες πέρασαν από την πρεμιέρα της Jaguar Mark 2 στο Σαλόνι Earls Court του Λονδίνου το 1959.

Genesis

Η Genesis αποτελεί το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή σε Η.Π.Α., Καναδά, Ρωσία, Νότια Κορέα, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, όμως υπάρχει πιθανότητα το επόμενο διάστημα να τη δούμε και στην Ευρώπη.