Είστε εδώ

Auto News

General Motors: Καταργεί τη θέση του οδηγού

του Σωτήριου Χάλλα

Όχι, δεν είναι ψηφιακό σχέδιο ανεξάρτητου σχεδιαστή ούτε αποτέλεσμα επεξεργασίας στο photoshop κάποιου που θέλησε να φανταστεί πώς θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον. Πρόκειται περί ενός πραγματικού και υπαρκτού, αυτόνομου αυτοκινήτου.

Μέχρι στιγμής όσα αυτόνομα ή ημιαυτόνομα, παραγωγής ή πρωτότυπα μοντέλα έχουμε δει, όλα τους είχαν κάποιυ είδους τιμόνι και πεντάλ. Αυτό είναι το πρώτο πρωτότυπο που βλέπουμε να μην έχει τίποτα από αυτά με συνέπεια να μην ξεχωρίζει η μεριά του οσηγού από του συνοδηγού, απλούστατα γιατί δεν υπάρχει οδηγός.

Το μοντέλο ονομάζεται Cruise AV, είναι δημιουργία της General Motors και είναι σχεδιασμένο για να κινείται αποκλειστικά αυτόνομα. Το εσωτερικό που βλέπουμε είναι μια τροποποιημένη εκδοχή του εσωτερικού του Bolt EV στο οποίο έχει απομακρυνθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με την οδήγηση από άνθρωπο.

Το αυτοκίνητο είναι φωτογραφημένο στο Σαν Φρανσίσκο όπου βρίσκεται και το τμήμα της General Motors που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία του. Μάλιστα, η εταιρεία λέει ότι η εξέλιξη του Cruise AV είναι τόσο προχωρημένη που θα μπορούσε να ξεκινήσει να παράγεται άμεσα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία θα ζητήσει άδεια από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για να ξεκινήσει δοκιμές του αυτοκινήτου σε δημόσιους δρόμους.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.