Είστε εδώ

Auto News

Geely: Δίνει τα κλειδιά από μακριά (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο και να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, κάποιες φορές πρέπει να έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και μία από αυτές ήταν μέχρι σήμερα η παραλαβή ενός καινούριου αυτοκινήτου. 

Πλέον, η Geely βρήκε τρόπο ώστε κάποιος που θέλει να αγοράσει κάποιο από τα μοντέλα της, να μη χρειάζεται να έχει καμία φυσική επαφή, όπως με κάποιον αντιπρόσωπο. 

Για να το πετύχει έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες διαδικασίες. Αρχικά, η αγορά μπορεί να γίνει μέσα από το site στο οποίο υπάρχει πρόβλεψη για κάθε παράμετρο όπως τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου, τη χρηματοδότηση και την ασφάλιση. 

Θεωρητικά, ακόμα και αν τα παραπάνω βήματα γίνονται διαδικτυακά, απαιτείται φυσική επαφή ώστε ο αγοραστής να παραλάβει τα κλειδιά του νέου του αυτοκινήτου. Ωστόσο, η Geely βρήκε τρόπο να παρακάμψει και αυτό το βήμα. Τα κλειδιά αποστέλλονται με drone στο σπίτι του πελάτη και του τα αφήνουν στην πόρτα ή στο μπαλκόνι. Έτσι, εξασφαλίζεται ότι οι επαφές μεταξύ προσωπικού και πελατών θα είναι μηδενικές. 

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα πριν παραδοθούν στον πελάτη απολυμαίνονται και στη διαδικασία χρησιμοποιείται ακόμα και ιονισμός, κίνηση η οποία επιβάλλεται, ειδικά αυτή την περίοδο. 

 

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Οι οίκοι στην Ευρώπη «ψάχνονται» στο θέμα της διαφοροποίησης, ενώ δεν είναι λίγοι που «παντρεύουν» το παρελθόν με σύγχρονες τεχνολογίες. 

Ένας τέτοιος οίκος είναι ο Lazareth που έφτιαξε ένα Mini Moke με καρδιά Maserati. 

Έαν έχεις κέφι όλα γίνονται. 

Ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της ομάδας της McLaren στη Formula 1, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε πολύ “εύθραυστη” κατάσταση, καθώς εκτός από τα έσοδά του, ίσως να απειλείται και η ίδια του η ύπαρξη.

Μπορεί σήμερα η Skoda να μην είναι γνωστή για τα επαγγελματικά της οχήματα, όμως πριν από 113 χρόνια διέπρεψε στην κατηγορία αυτή.

Κάποιες χώρες έχουν θέσει στόχο να απαγορεύσουν εντελώς την πώληση οχημάτων με μοτέρ βενζίνης ή/και πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες, στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά θα αποτελέσουν παρελθόν, όμως η Mazda διαφωνεί.

Tην περίοδο 2002-2009 η Toyota ενεπλάκη και στη Formula 1, ξεκινώντας την εξέλιξη του μονοθεσίου από το 1999.

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του WRC για τους φίλους των αγώνων όπου η ψήφος θα κρίνει το ποιος είναι ο κορυφαίος οδηγός ράλι από το 1979, εποχή που θεσπίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. 

Όλο και συχνότερα παρατηρούμε στα νέα μοντέλα ότι οι οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό αυξάνουν διαρκώς το μέγεθος τους, ωστόσο η Nissan επιθυμεί στα μελλοντικά της μοντέλα να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο τομέα.

Το Volkswagen e-Golf οδεύει προς το τέλος της εμπορικής του πορείας, όμως φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει ακόμα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.