Είστε εδώ

Auto News

Ford: Τρεις εφαρμογές που αξίζει να κατεβάσετε

του Γιώργου Ψαρρά

Υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές για τα smartphones, ωστόσο η Ford θέλησε να προσφέρει στο κοινό νέες που θα κάνουν τις μετακινήσεις εντός της πόλης πιο εύκολες.

Έτσι λοιπόν η μπλε οβάλ εταιρία προκήρυξε το διαγωνισμό με όνομα “Make It Driveable AppLink” και ζήτησε την κατάθεση προτάσεων για σχετικές καινοτόμες εφαρμογές. Οι τρεις πρώτες που θα ξεχώριζαν θα κέρδιζαν η κάθε μια το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ, ώστε να αναπτυχτούν περαιτέρω.

Η εφαρμογή Zify έκανε τη διαφορά, καθώς μπορεί να συνδέει τον οδηγό με διάφορους επιβάτες που έχουν τον ίδιο προορισμό με αυτόν και έτσι να αποκτήσει ένα επιπλέον εισόδημα.

Παράλληλα αναδείχτηκε η εφαρμογή Acast που επιλέγει διαδρομές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του οδηγού, την ώρα και μέρα, ενώ η εφαρμογή RouteValet  συνδυάζει τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς με το όχημα του οδηγού σχεδιάζοντας την καλύτερη διαδρομή.

Οι παραπάνω εφαρμογές συγχρονίζονται με το σύστημα πολυμέσων SYNC της Ford, και έτσι ο οδηγός μπορεί να τις χειρίζεται από την οθόνη αφής, αλλά και μέσω φωνητικών εντολών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.