Είστε εδώ

Auto News

Ford Transit Custom Nugget: Σύνδεση στο διαδίκτυο και στις διακοπές

του Γιώργου Ψαρρά

Tα εκδρομικά βαν που διαθέτουν καθιστικό, κουζίνα και κρεβάτι γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις τους έφτασαν τις 125.000 μονάδες το 2018. Οι αυξανόμενες πωλήσεις τους προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν και την επόμενη δεκαετία.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη να δραπετεύει από την τρέλα της πόλης κατασκηνώνοντας στην εξοχή, ωστόσο δύσκολα μπορεί να κόψει την εξάρτηση του διαδικτύου.

Για  το λόγο αυτό λοιπόν η Ford προσφέρει πλέον στις αγορές της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Βρετανίας το νέο Transit Custom Nugget  με ένα hotspot Wi-Fi, το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση στο διαδίκτυο μέχρι και δέκα συσκευών. Μάλιστα το μόντεμ FordPass Connect προσφέρει σήμα σε απόσταση έως και δεκαπέντε μέτρων μακριά από το όχημα.

Οι επιβάτες-ταξιδιώτες του νέου Transit Custom Nugget μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την εξ αποστάσεως εργασία, να κατεβάσουν μια ταινία για να περάσει ευχάριστα το βράδυ τους και να μην ακούσουν γκρίνια από τα παιδιά τους που δε μπορούν να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα στη γκάμα κινητήρων του Transit Custom Nugget προστέθηκε ο ισχυρότερος δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας EcoBlue των 185 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο ίδιος πετρελαιοκινητήρας διατίθεται και με 130 ίππους με βελτιωμένη κατά 7%  κατανάλωση καυσίμου. Στη λίστα των συστημάτων ασφαλείας συναντάμε Adaptive Cruise Control, υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας και έλεγχο «τυφλού» σημείου με σύστημα ρυμούλκησης.

Το εσωτερικό του Transit Custom Nugget μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να διανυκτερεύσουν, ενώ υπάρχει εσωτερική τουαλέτα και νιπτήρας.   

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.