Είστε εδώ

Auto News

Ford: Τι αξία δίνει στην Κινέζικη αγορά ηλεκτρικών;

του Σωτήριου Χάλλα

Ο πρόεδρος της Ford είναι πεπεισμένος ότι η Κίνα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε συνέντευξή του ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ford, Γουίλιαμ Φορντ Τζρ., δήλωσε ότι το σχέδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την εισαγωγή 15 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων στην Κίνα μέχρι το 2025 αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης της στην αγορά.

Τον τελευταίο καιρό, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πολλά μέτρα, τα οποία ελπίζει ότι θα ενισχύσουν τη θέση της χώρας ως την πιο "γόνιμη" αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα από τα μέτρα που υιοθετήθηκαν είναι η προσφορά οικονομικών κινήτρων σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πουλάνε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα ενώ ταυτόχρονα υπάρχει βαριά φορολόγηση στα αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης που εκπέμπουν πολλούς ρύπους.

Επιπλέον, η Κίνα απαιτεί πλέον από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να διαθέτουν έναν ελάχιστο αριθμό «πράσινων» οχημάτων αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμά τους να πωλούν οχήματα ντίζελ και βενζίνης στη χώρα.

Μετά τις Volkswagen, Daimler και General Motors, και η Ford με τη σειρά της προχωρά σε πρωτοφανείς επενδύσεις στην Κίνα. Στην πραγματικότητα, η VW και οι Κινέζοι εταίροι της σκοπεύουν να παρουσιάσουν 25 ηλεκτρικά μοντέλα στην κινεζική αγορά μεταξύ του 2020 και του 2025.

Είναι ενδιαφέρον πως η Ford έχει ανακαλύψει ότι το ποσοστό των Κινέζων οδηγών που ανησυχούν για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους είναι μικρότερο σε σχέση με άλλες αγορές καθώς η πλειοψηφία των μετακινήσεών τους γίνεται μέσα στις πόλεις..

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.