Είστε εδώ

Auto News

Ford : Στο κάθισμα του Focus δε θα πονέσει ποτέ η μέση σας

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα μια διάκριση προσθέτει στο βιογραφικό του το νέο Ford Focus, καθώς κατάφερε να ξεχωρίσει για την άνεση που προσφέρουν τα καθίσματα του.

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της μπλε οβάλ εταιρείας έλαβε τη σφραγίδα της κορυφαίας οργάνωσης υγείας Αktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) που ασχολείται με θέματα της σπονδυλικής στήλης.

Μάλιστα το νέο Focus είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που παίρνει πιστοποίηση της AGR, καθώς τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού μπορούν να ρυθμιστούν με 18 διαφορετικούς τρόπους (με οσφυϊκή στήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων),  ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή στήριξη στη μέση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ένα μοντέλο την έγκριση της AGR είναι το κάθισμα να προσαρμόζεται στην καθιστή θέση του επιβάτη, αντί αυτός να προσαρμόζει τη θέση του στο κάθισμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πόνος στη μέση και οι σχετικές παθήσεις εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν το ήμισυ του συνόλου των Ευρωπαίων σε κάποια φάση της ζωής τους. Κατά μέσο όρο οι Ευρωπαίοι οδηγούν καθημερινά για περίπου μία ώρα, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος που δαπανούν λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και αναζήτησης θέσης στάθμευσης.

Παράλληλα σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία το 75% των οδηγών έχει προβλήματα στη μέση λόγω λανθασμένης στάσης κατά της διάρκεια της οδήγησης.  Έτσι προκαλούνται πόνοι στον αυχένα, μυϊκή κόπωση, δυσκολία στο κυκλοφορικό σύστημα και ταχύτερη κόπωση πίσω από το τιμόνι.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .