Είστε εδώ

Auto News

Ford : Στο κάθισμα του Focus δε θα πονέσει ποτέ η μέση σας

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα μια διάκριση προσθέτει στο βιογραφικό του το νέο Ford Focus, καθώς κατάφερε να ξεχωρίσει για την άνεση που προσφέρουν τα καθίσματα του.

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της μπλε οβάλ εταιρείας έλαβε τη σφραγίδα της κορυφαίας οργάνωσης υγείας Αktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) που ασχολείται με θέματα της σπονδυλικής στήλης.

Μάλιστα το νέο Focus είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που παίρνει πιστοποίηση της AGR, καθώς τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού μπορούν να ρυθμιστούν με 18 διαφορετικούς τρόπους (με οσφυϊκή στήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων),  ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή στήριξη στη μέση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ένα μοντέλο την έγκριση της AGR είναι το κάθισμα να προσαρμόζεται στην καθιστή θέση του επιβάτη, αντί αυτός να προσαρμόζει τη θέση του στο κάθισμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πόνος στη μέση και οι σχετικές παθήσεις εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν το ήμισυ του συνόλου των Ευρωπαίων σε κάποια φάση της ζωής τους. Κατά μέσο όρο οι Ευρωπαίοι οδηγούν καθημερινά για περίπου μία ώρα, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος που δαπανούν λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και αναζήτησης θέσης στάθμευσης.

Παράλληλα σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία το 75% των οδηγών έχει προβλήματα στη μέση λόγω λανθασμένης στάσης κατά της διάρκεια της οδήγησης.  Έτσι προκαλούνται πόνοι στον αυχένα, μυϊκή κόπωση, δυσκολία στο κυκλοφορικό σύστημα και ταχύτερη κόπωση πίσω από το τιμόνι.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.